קבוצות של בכירי מערכת הביטחון לשעבר ומילואימניקים פעילים פנו אליו בבקשה שלא לנטוש את הזירה הפוליטית, במיוחד בזמן שהקואליציה מקדמת את חוק הגיוס, הצפוי להעניק פטור נרחב לצעירים חרדים.

גלנט הגיש את מכתב ההתפטרות ליו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, ביום רביעי בערב, ה-1 בינואר, בשעה 21:30. המשמעות היא שהתפטרותו תיכנס לתוקף ביום ראשון בשעה 10:00 בבוקר, לאחר יום המנוחה. בכך עומדים בפניו יומיים להחליט האם למשוך את מכתב ההתפטרות.

גורמים שפנו לגלנט טוענים כי הוא מתחיל להבין את מורכבות הסיטואציה, וכי הלחץ עליו גובר. בקואליציה חוששים מאפשרות שגלנט יבחר להישאר בכנסת, שכן לאחר שפוטר מתפקיד שר הביטחון, הוא הפסיק לתמוך בהצבעות הקואליציה. אם יפרוש, תחזיר הקואליציה לידיה קול נוסף, שחסר לה במהלך החודשיים האחרונים.

כזכור, גלנט הודיע השבוע על התפטרותו מהכנסת, לאחר 45 שנות שליחות ציבורית, 35 מתוכן בשירות צה"ל. בגלנט הצהיר כי "דרך הליכוד היא דרכי", והוסיף כי לא ינטוש את המפלגה וימשיך להיות חלק ממנה. הוא פירט את הישגי מערכת הביטחון תחת פיקודו, כולל פגיעות משמעותיות ביכולת ייצור הטילים של איראן, והדגיש את שיתוף הפעולה עם ארה"ב כמרכיב קריטי בהשגת יעדי ישראל.

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>>

גלנט גם התייחס למורכבות של נושא גיוס החרדים, וציין כי עמדתו בנושא נבעה מתוך צורך ביטחוני ולא רק חברתי. הוא הביע תמיכתו בנפגעי המלחמה והתחייב להמשיך לפעול להחזרת החטופים.

הצהרתו של גלנט עוררה תגובות שונות. יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, שיבח את גלנט על פועלו בביטחון ישראל, אך קרא לו להישאר בכנסת ולא לתמוך בחוק הגיוס המנוגד לצרכי צה"ל. מנגד, בקואליציה נשמעה קריאה להעניש את גלנט על התנהלותו, במיוחד לאחר שהוא נעדר מהכנסת ביום שבו עברה חקיקת המיסוי, ודרישה להכריז עליו כחבר כנסת פורש.

לפני כחודשיים, פיטר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, את גלנט לאחר סכסוכים בין השניים, בעיקר בנוגע להתנהלות המלחמה בעזה ולסוגיות ביטחוניות.