ח"כ מנסור עבאס, יו"ר רע"מ, שוחח היום (ראשון) עם אודי סגל וענת דוידוב ברדיו 103fm והתייחס להצהרתו באשר להקמת "ממשלת שחרור חטופים".
"אם אתה חוזר לפני כמה חודשים, הצעתי כמעט אותה הצעה, ואני עדיין חושב ומאמין - הממשלה הזו לא רוצה לקבל החלטות של סיום המלחמה ובעקבות זה אי יכולת להחזיר את החטופים", אמר תחילה. "לכן, הצעתי להקים ממשלת שחרור החטופים. אני לא מדבר על רע"מ, אני מדבר על מפלגות ציוניות שקוראות כל הזמן לנתניהו לקבל החלטות, ולכן הן צריכות לקחת אחריות. את זה עשה בני גנץ, למשל".
"כאן יש הערכת מצב של המצב הפוליטי בישראל. הממשלה הנוכחית, בוא נודה, הבהירו לנתניהו שאי אפשר להפסיק את הממשלה, רוצים להתנחל ברצועה. לכן, נתניהו לא ייקח את הסיכון הזה בכל החלטה שתפרק לו את הממשלה. לכן אני חושב לפחות שיידע שיש לו אלטרנטיבה שהוא יכול להקים ממשלה חדשה למשך שנתיים כדי שיקבל החלטות להפסיק את המלחמה ולשחרר את החטופים".
עוד הדגיש: "זה לא עניין אם דיברתי עם ראש הממשלה או לא, אני מציע את זה ציבורית. חשוב שיבינו שלנו יש בעיה עם הממשלה הנוכחית, וחייבת להיות ממשלה אחרת שתקבל החלטות ותחזיר את החטופים. אני חושב שהקריאה שלי יכולה להתניע תהליך שלפחות יש אופציה כזו וצריך לקחת אחריות. גם הצד השני צריך לקחת אחריות. כל אחד ממפלגות האופוזיציה שיחליט בעצמו מה האחריות שלו על החזרת החטופים".
"אני לא תמים, אני מכיר את נתניהו, ומה שחשוב לו זה להמשיך בתפקידו כראש ממשלה. אבל מה אתה יכול להפסיד כאשר אתה מניח על השולחן את האופציה הזאת? כל הזמן מדברים על החזרת החטופים, אז תניח על השולחן פתרון פוליטי. לאורך השנים אנחנו יודעים שנתניהו מסוגל לעמוד על שולחן בבר אילן ולדבר על מדינה פלסטינית. בנימין נתניהו מסוגל להכל. אני חושב שהוא לא מהמר, כי אם לא תקום ממשלה כזו - אנחנו ניכנס לשנת 2026 והחטופים יישארו ברצועת עזה".
בהמשך הוסיף: "אני חושב שהפתרון שלי יוכל להביא לעסקת חטופים ולהפסקת המלחמה. אני לא מדבר על חמאס, אני מדבר על התנועה האסלאמית בתוך מדינת ישראל ועל רע"מ, שמקדמת מחויבות אזרחית, על השתלבות - זה רע"מ, זו התנועה האסלאמית. אנו תנועה של אזרחים בתוך מדינת ישראל שרוצים לשמור על הזהות הדתית שלנו ומצד שני לדבר על אזרחות".
"תושבי רצועת עזה מבינים שהיום הם נמצאים בנכבה חדשה, ודעתי היא שצריך להיות כאן פתרון של שתי מדינות בין שני העמים שיחיו בסובלנות. בסופו של דבר יש שני עמים שחייבים להסתדר אחד עם השני".
על אופציית איחוד המפלגות הערביות אמר: "איחוד עם המפלגות הערביות זו אופציה שהחזרנו אל השולחן, אך הן מתנגדות לעמדה שלנו. הן רוצות להישאר בעמדה שלהן של הפסיביות הפוליטית. אם אין רשימה אחת, אז שיהיו שתי רשימות. אנו לא מתנגדים שתקום מפלגה אחת, אבל מצד שני 72 אחוזים אומרים שהמפלגות הערביות צריכות לשאוף להיות בקואליציה. יש כאן פער בין העמדה של האזרחים לבין העמדה של מפלגות ערביות אחרות".