המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים, אלון אלטמן, הבהיר לחברת הכנסת טלי גוטליב כי אין לה חסינות מפני חקירה פלילית. מכתבו של אלטמן בא על רקע סירובה של גוטליב להתייצב לחקירה באזהרה בעקבות כך שהיא חשפה פרטים אודות בעלה של פעילת המחאה שקמה ברסלר. גוטליב סירבה להגיע לחקירה, בטענה כי היא חוסה תחת חסינות פרלמנטרית.

אלטמן הבהיר לגוטליב: "סירובך להתייצב לחקירה בהתבסס על הטענה בדבר קיומה של חסינות מהותית, אין לה על מה שתסמוך. חוק החסינות אינו מקנה לחבר כנסת חסינות מפני התייצבות לחקירה פלילית. כאשר עולה חשד לביצוע עבירה פלילית יש בסמכות גורמי האכיפה לזמן חבר כנסת לחקירה, במסגרתה אף תתברר השאלה האם מעשיו חוסים תחת החסינות המהותית הנתונה לחבר כנסת בגין מעשה או הבעת דעה הנעשים לשם מילוי תפקידו".

אלטמן הדגיש: "בחוק החסינות קבעה הכנסת הוראות שונות בנוגע לקיומה של חסינות דיונית מפני הפעלת סמכויות שונות על חבר כנסת מכהן – ובכללן, חיפוש, האזנת ס תר, מעצר, והגשת כתב אישום. הכנסת לא קבעה חסינות מפני חקירה, משזו, כאמור, נועדה לברר את העובדות ואת החשד לפלילים, ובכלל זה את השאלה האם המעשים חוסים תחת החסינות".

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות<<

עוד הוסיף אלטמן כי "העדרה של חסינות מפני התייצבות לחקירה מעולם לא הייתה שנויה במחלוקת. במהלך השנים האחרונות נחקרו מספר חברי כנסת ושרים, אשר התייצבו לחקירה כנדרש. גם ועדת האתיקה של הכנסת עמד ה בעבר על חובת ההתייצבות של חברי כנסת". בשל כך, אלטמן דרש מגוטליב "להתייצב לחקירה במועד שיתואם עם משטרת ישראל, וזאת בהקדם האפשרי".

גוטליב הבהירה בחשבון הטוויטר שלה כי חשיפת הפרטים אודות בן זוגה של ברסלר נעשתה במסגרת תפקידה כחברת כנסת. "כפי שהבהרתי לנציגת היחידה, ניצבת לימיני חסינות מפני אחריות פלילית על כל מעשה או אמירה במסגרת ולמען מילוי תפקידי ועל כן אין לי כוונה להתייצב לחקירה".

גוטליב טענה כי "הדהוד של בן הזוג של שקמה ברסלר המסוכנת נעשה למען ובמסגרת מילוי תפקידי. עובד שב"כ שבת זוגו מובילת מרי אזרחי ומעודדת סרבנות ויוצאת נגד הממשלה בצורה מסכנת ומסוכנת היה חייב הוא בגילוי נאות ובחשיפת עצמו".