קרן הינד רג'אב, ארגון בלגי לזכויות אדם, מרחיבה את מערך התביעות המשפטיות נגד חיילי צה"ל. הקרן הגישה תלונה רשמית נגד חייל צה"ל השוהה בברזיל, בחשד למעורבות בהריסות נרחבות של בתי אזרחים ברצועת עזה. בית המשפט הפדרלי הברזילאי נענה לבקשה וציווה על פתיחת חקירה פלילית בעניינו של החייל, תוך התייחסות לחשדות של "פשעי מלחמה" לכאורה.

הקרן, הידועה בפעילותה האנטי-ישראלית, מסתמכת על תיעוד מרשתות חברתיות של חיילים ישראלים. בנובמבר האחרון, פנתה הקרן לבית הדין הפלילי הבינלאומי בבקשה להוציא צווי מעצר נגד כאלף חיילי צה"ל. לטענת הארגון, נאספו 8,000 חלקי ראיות המתעדים מעורבות בהטלת מצור, הרס תשתיות, תפיסת בתי מגורים, שוד וירי כלפי אזרחים.

קרן הינד רג'ב (צילום: רשתות חברתיות)
קרן הינד רג'ב (צילום: רשתות חברתיות)

על פי ארגון NGO Monitor, הקרן, הנקראת על שמה של הינד רג'אב - ילדה בת שש שנהרגה בעיר עזה בינואר אשתקד, הוקמה בספטמבר האחרון. מהדו"ח עולה כי הקרן היא סניף של תנועת 30 במרץ, ארגון אנטי-ישראלי רחב יותר, המחויב להכרה ב"רצח עם בעזה".

מייסד הקרן, דיאב אבו ג'האג'ה, יליד לבנון, הוא פעיל אנטי-ישראלי ותיק. על פי NGO Monitor, הוא תמך בחיזבאללה וטען בעבר כי קיבל "אימון צבאי" מהארגון. לאחר חיסול מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה באוקטובר, הספיד אבו ג'האג'ה את נסראללה בפוסט ברשת X, תוך שציין כי נפגש עמו ב-2001.

לאחר חיסולו של מנהיג החמאס יחיא סינוואר באוקטובר, כתב אבו ג'האג'ה בפוסט דרמטי: "אפשר להרוג מנהיגי התנגדות; מותם הוא עדות נגדכם. ההיסטוריה תכתוב: הם קמו, אמרו לא, והראו את הדרך. מיליונים ילכו בדרכם, מאות מיליונים. כוחכם ידעך, שלטונכם יסתיים, וכך גם אתם".

בתגובה לטבח ב-7 באוקטובר, הציג אבו ג'האג'ה נרטיב פוליטי מורכב: "הלוחמים הפלסטינים שנכנסים להתנחלויות הם פליטים שהוריהם גורשו מהכפרים האלה ב-1948/1967. כל מי שמתעלם מעובדה זו אינו מנהל שיחה רצינית אלא מפיץ תעמולה ישראלית".

על פי דו"ח NGO Monitor, קרים חסון, מזכיר הקרן, שנולד בבלגיה, אף הוא מוכר בעמדותיו הקיצוניות. בעבר, בעת שכיהן כיו"ר הליגה האירופית הערבית, טען כי "הסיכוי שהאירגון יכיר בישראל כמדינה הוא כמו הסיכוי שבן לאדן יהפוך לנשיא ארה"ב. אני חושב שזה ברור דיו. לעולם לא נכיר במדינה קולוניאלית גזענית".

הקרן ממשיכה במסעה המשפטי נגד חיילי צה"ל, ולאחרונה היא אף יעדה חיילים השוהים בהולנד והאמירויות, תוך הרחבת מערך התביעות הבינלאומיות.