בשונה מהנאמר בסוף חודש דצמבר כי רעיית רה"מ תחלים מהקורונה במשך כשבוע ולאחר מכן תחזור לישראל, כעת הגורמים בסביבתה לא קושרים עוד את מועד שובה ארצה להחלמה מהנגיף, וטוענים כי "ייתכן שהגברת נתניהו תשוב בסוף החודש, אך זה לא בטוח. אין מועד מדויק של חזרתה".
לפני כשבוע טענו גורמים בסביבת שרה נתניהו שהיא נדבקה בקורונה ושזה מה שמעכב את חזרתה לישראל. "היא מצטערת מאוד כי לא נמצאת ליד בעלה דווקא בימים אלה, כשהוא בבית החולים אחרי הניתוח", מסרו אז.
לאחר שהיועמ"שית הורתה בשבוע שעבר לפתוח בחקירה נגדה, עם נחיתתה ארצה בחשד להטרדת עד ושיבוש הליכי חקירה, ביום ראשון האחרון, רעיית ראש הממשלה, אשר שוהה בחודש וחצי האחרונים במיאמי יחד עם בנה יאיר, שיתפה פוסט לאחר שחשף ארגון הטרור חמאס, סרטון עם אות חיים מהחטופה התצפיתנית, לירי אלבג.
בתגובה שיתפה גברת נתניהו תמונה של החטופה לירי וכתבה: "אות החיים מלירי אלבג נגע בכולנו.
בתוך כך, באחרונה הודיע שירות הביטחון הכללי היום כי אין מניעה למסור מידע על היקף העסקתה של שרה נתניהו בעיריית ירושלים. התשובה התקבלה בעקבות פסק דין שניתן בבית המשפט המחוזי בירושלים.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות<<
על פי תשובת השב"כ שהועברה באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים, "אין בחשיפת הנתונים המבוקשים בפנייתכם לעלות כדי חשיפת מידע אשר יש בגילויו חשש לפגיעה בתחומים עליהם מופקד שב"כ".
עוד הוסיף השב"כ כי: "ככלל, לא מתעורר צורך ביטחוני ו/או אבטחתי להתנגד לחשיפת המידע המבוקש".
בעקבות קבלת עמדת השב"כ, פנה עו"ד אשר עמרם, ראש צוות בכיר לעניינים מנהליים בעיריית ירושלים, לבא כוחה של נתניהו והודיע כי בהתאם להצהרתו בדיון, המידע יימסר לעותרת אלא אם תתקבל התנגדות תוך חמישה ימים.
ההחלטה מסירה את המכשול העיקרי שעמד בפני מסירת המידע, לאחר שבדיון בבית המשפט טען בא כוחה של נתניהו כי מעמדה כמאובטחת שב"כ מונע את מסירת המידע. בהתאם להסדר שקיבל תוקף של פסק דין ולאור עמדת השב"כ, צפויה העירייה למסור את המידע המבוקש לעותרת.
לפני כשבוע שלח עורך הדין אוריאל חור ניזרי בשם הגברת נתניהו שלח מכתב התראה חריף ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה ולפרקליט המדינה עמית איסמן, בעקבות החלטתם לפתוח בחקירה פלילית בעקבות תחקיר "עובדה".
במכתב טוען ניזרי כי החקירה "איננה חוקית" וכי אין מקור נורמטיבי המסמיך את היועצת המשפטית להורות על פתיחה בחקירה בנסיבות אלו. לדבריו, המהירות בה התקבלה ההחלטה מעוררת דאגה.
"היום נפל דבר בישראל ונחצו כל הקווים האדומים", כתב ניזרי. "אנו עדים לכך שיועצת משפטית לממשלה בחרה לפעול ממניעים אישיים ופוליטיים ולא על פי חוק, תוך שימוש בחוק למטרות פוליטיות בניגוד מוחלט לכל יסודות הדמוקרטיה".
עוד טוען ניזרי כי קיים חשש שמדובר בראיות שאינן קבילות בשל האזנות סתר והפרת חוקי הגנת הפרטיות. הוא תוהה מדוע לא נחקרה התנהלות התוכנית עצמה והחשש לביצוע מעשים פליליים מצידה.
במכתב מועלית גם טענת ההתיישנות, כאשר ניזרי מציין כי "ברור לכל שמדובר בעבירות אשר התיישנו, אף אם היה כסיל אשר סבר שבנסיבות ישנה עבירה". הוא מוסיף כי גם אם ינסו לטעון לנסיבות מחמירות של ביצוע בצוותא, הרי שבמקרה הנוכחי זה לא ייתכן שכן ה"צוותא אינה בחיים".