שר התקשורת שלמה קרעי הודיע כי לא יציית לצו שהוציא בג"ץ, המשאיר על כנם את מינויים של שניים מחברי מועצת התאגיד. במידה ושני חברי המועצה יסיימו את תפקידם ללא מחליפים, המועצה תשותק וגם לא יהיה ניתן למנות מ"מ ליו"ר המועצה.
קרעי הבהיר כי מבחינתו השניים אינם בתפקיד למרות החלטת בג"ץ, כך שהוא לא ימנה מ"מ יו"ר: "מועצת התאגיד נותרה עם חמישה חברים בלבד ומשכך אינה קיימת על פי החוק, ועל כן אין בסמכותי למנות מ"מ ליו"ר המועצה ולא אמנה", הבהיר קרעי. השר הוסיף כי "צו הביניים הזה ניתן בחוסר סמכות ובניגוד לחוק. בנוסף, אני קובע כי קיימת מניעה חוקתית לקיימו מחמת פגיעה חמורה בהפרדת הרשויות וביסודות הדמוקרטיה. הצו משולל תוקף, אינו מחייב וחסר משמעות".
עמותת הצלחה שהגישה את העתירה בעניין כהונת חברי מועצת התאגיד דרשה מקרעי למנות מ"מ יו"ר מועצה בעקבות הצו. מתגובת קרעי לצו בג"ץ, ברור כי הוא לא מתכוון למנות אף אדם לתפקיד. גם אם תוגש נגדו עתירה ויינתן פסק דין, קרעי צפוי שלא לקיימו כפי שהצהיר לגבי הצו הנוכחי.
מדובר באבן דרך משמעותית מאוד בהתנהלות הממשלה מול בית המשפט העליון. בפעם הראשונה, קם שר ומבהיר כי לא ימלא את פסיקת בג"ץ. אפילו השר יריב לוין שמתנגח במערכת המשפט לא צפצף עד כה על החלטות שיפוטיות. לוין נתן פרשנות מרחיבה להחלטות בית המשפט העליון, אך מעולם לא הודיע כי לא ימלא אחר החלטה של בית המשפט.
השאלה הגדולה היא האם מדובר באירוע נקודתי שהתחיל ויסתיים אצל השר שלמה קרעי, או שתהיה תגובת שרשרת להתנהלותו של קרעי. אם קרעי ידבק בהחלטתו שלא לקיים את צו בית המשפט, האירוע עלול להסלים למשבר חוקתי. אם שרים נוספים יחליטו שלא לציית להחלטות שיפוטיות גם כן, מדינת ישראל תיכנס למשבר חוקתי חריף שאחריתו מי ישורנו.