לאחר קבלת עמדת ראש הממשלה בנושא הדחת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, היועמ"שית, גלי בהרב-מיארה, מבקשת 45 ימים נוספים לגיבוש עמדתה. זאת על רקע העתירות הדורשות את הדחתו בטענה להתערבות אסורה בעבודת המשטרה ופגיעה בעצמאותה, בניגוד להחלטות בג"ץ הקודמות.

היועמ"שית ביקשה מבג"ץ להאריך ב-45 ימים את המועד לתגובתה בנוגע לעתירות להדחת בן גביר מתפקידו כשר הממונה על המשטרה. בקשת היועמ"שית הוגשה לאחר מספר בקשות דחייה, כאשר באחרונה בג"ץ העניק ארכה בדרישה שלא לבקש ארכות נוספות.

בבקשת היועמ"שית נטען כי לאחרונה התקבלה עמדת ראש הממשלה בקשר להדחת בן גביר מתפקידו כשר הממונה על המשטרה וכי היועמ"שית בוחנת אותה. בנוסף, היועמ"שית ציינה כי היא לומדת את פסק הדין של בג"ץ אשר קיצץ בסמכויותיו של השר לביטחון לאומי, לצורך המשך השיח מול ראש הממשלה לגבי המשך תפקידו של בן גביר כשר לביטחון לאומי.

כפי שפורסם במעריב לראשונה, הוגשה לבג"ץ עתירה, בה נדרש ראש הממשלה לפטר את השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, בטענה כי השארתו בתפקיד השר הממונה על המשטרה "לוקה בחוסר סבירות קיצוני".

בעתירה נטען, כי מאז החלטות בג"ץ כי לבן גביר אסור להתערב באופן אופרטיבי בעבודת המשטרה, התברר כי בן גביר "נוהג שלא בהתאם להצהרותיו בבית המשפט ופועל בניגוד להחלטת בית המשפט". על פי הנטען בעתירה, בן גביר "מתערב בעבודת המשטרה אם באופן ישיר ואם באופן עקיף, הוא פוגע בעצמאות המשטרה, הוא פועל בניגוד לחוק והוא ממשיך בהתבטאויותיו הקיצוניות".

עוד נטען, כי הפעולות של בן גביר "חייבות להביא את ראש הממשלה, לשקול מחדש את מינויו של השר לביטחון לאומי, כשר בממשלת ישראל, ולהסיק כי יש להעבירו מתפקידו. משראש הממשלה לא עושה כך, הרי שהדבר לוקה בחוסר סבירות קיצוני".

בעתירה התבקש בג"ץ "להורות על קיום דיון דחוף בעתירה וזאת כדי למנוע באופן מיידי פגיעה נוספת בעצמאות המשטרה, פגיעה שעלולה להיות בלתי הפיכה, כדי למנוע באופן מיידי הנחיות מבצעיות-אופרטיביות של בן גביר למשטרת ישראל, וכן כדי למנוע באופן מיידי פעולות נוספות של בן גביר בניגוד לחוק ופגיעה, שעלולה להיות קשה לשינוי, במוסדות המדינה ובאמון הציבור".