ברוב של 58 מול 54, הכנסת הפילה בקריאה טרומית הצעה לתיקון חוק מרשם האוכלוסין, שאמורה הייתה לאפשר שינוי שם משפחה בדיעבד של ילד שנרצח על ידי הורה או אדם שנרצח על ידי בן זוגו ונושאים את שם משפחת הרוצח שלהם.

הצעת החוק גובשה על ידי ד"ר ח"כ מטי צרפתי הרכבי ועו"ד רותי אלדר, היועצת המשפטית של ארגון משפחות נרצחים ונרצחות. ח"כ מטי צרפתי הרכבי כתבה בחשבון ה-X שלה לאחר מכן: "קואליציה בלי לב! הקואליציה הפילה כעת את הצעת החוק שיזמתי, תיקון שהיה אמור להעניק למשפחות קורבנות רצח את הזכות להתנתק משם המשפחה של הרוצח! קיוויתי שהקואליציה, למרות שאינה מיטיבה עם נשים, תגלה חמלה ותאשר את החוק שנועד למנוע כאב לב מאותם אנשים שעולמם חרב עליהם".

הצעת החוק שהגישה ח"כ צרפתי הרכבי, נועדה לתת מענה למצב האבסורדי כיום, בו לא ניתן לשנות את שם משפחתו של ילד שנרצח על ידי אחד מהוריו, ונועדה "לבצע ניתוק בין הנרצח לרוצח, ולגדוע את הקשר המשפחתי ביניהם באופן סימבולי ומהותי", כך הסבירה בעבר ח"כ צרפתי הרכבי.

עו"ד אלדר שהיתה שותפת לניסוח הצעת החוק אמרה כי: "בני המשפחה משקיעים מאמץ עילאי כדי לא לבטא ולא לרשום את שם ההורה הרוצח ליד שמו הטהור של הילד הקורבן. נגיש את ההצעה מחדש ונמשיך לפעול במרץ על מנת לתקן את העוול". 

"ח"כ הרכבי והארגון מביעים אכזבה גדולה מהחלטתם של 58 חברי הכנסת שהפילו את ההצעה סבורים שראוי שילד שנרצח ימשיך לשאת את שם ההורה שרצח אותו. נמשיך להיאבק למען הילדים שנרצחו ובני משפחותיהם", אמר לסיכום.

מאוחר יותר כתבה ח"כ צרפתי הרכבי בחשבון ה-X שלה שוב בנושא: "השרה לקידום מעמד האישה, מאי גולן, הצביעה הערב נגד שינוי שם משפחה של נשים וילדים שנרצחו. מקווה שתצליח לישון טוב הלילה".