היועצת המשפטית לממשלה מחזיקה בחרב מתהפכת מעל ראשו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר. במסגרת עתירה שמבקשת את פיטורי בן גביר, עמדת היועמ"שית בעניין פיטוריו תהיה כבדת משקל בעיני השופטים. אם היועמ"שית תגיש עמדה כי על נתניהו לפטר את בן גביר, ייתכן וכך השופטים יקבעו.

בן גביר נמצא בסכנה. במסגרת העתירה היועמ"שית הוציאה מכתב לראש הממשלה נתניהו בו הודיעה לו כי לאור התנהלותו של בן גביר, עליו לשקול מחדש את כהונתו בתפקיד השר לביטחון לאומי. היועמ"שית צרפה למכתבה שורת אירועים אשר לדבריה מהווים הפרת חוק על ידי השר בן גביר.

בעקבות העמדה, בן גביר הבין שהוא בצרות. אם בית המשפט העליון יקבע כי החלטת נתניהו שלא לפטר אותו סבירה באופן המצדיק את ביטולה, הוא ייאלץ לעזוב את המשרד לביטחון לאומי - אלא אם כן נתניהו עצמו יחליט שלא לקיים את פסיקת בג"ץ, דבר שלא קרה עד היום.

מאותו הרגע בן גביר העלה את ההילוך במלחמה שלו נגד היועמ"שית, כשהוא מחריף בכך את הטיעון לניגוד עניינים מצידה בנוגע להחלטה האם לפטרו. בן גביר ומפלגת עוצמה יהודית יצאו בקמפיין חוצות תחת הסיסמא "התופרת המשפטית לממשלה", ובן גביר דורש השכם וערב לפטר את היועמ"שית. אם היועמ"שית תחליט שיש לפטר את בן גביר, בן גביר יטען לניגוד עניינים מצידה של היועמ"שית - שתדרוש בעצם לפטר שר שקורא לפטר אותה.

נתניהו עצמו לא צפוי לעשות ליועמ"שית חיים קלים בסוגיית פיטורי בן גביר. לאחר שקיבל את עמדת היועמ"שית, ראש הממשלה נתניהו התייחס לאפשרות בה יקבל הוראה לפטר את בן גביר, והודיע כי לא יפטר אותו. לאחר מכן, ראש הממשלה דפק על השולחן ואמר: "אני לא מכיר דרך מהירה יותר להביא למשבר חוקתי מהדרך הזאת של לנסות לפטר שר בלי כתב אישום".

לאחרונה היועמ"שית קיבלה את עמדתו הרשמית של נתניהו בנוגע לפיטורי בן גביר. היועמ"שית ביקשה מבג"ץ לתת לה ארכה של חודש וחצי בגיבוש תשובתה לעתירות לפיטורי השר איתמר בן גביר, כשהיא צפויה להשתמש בזמן הזה לחישוב מסלול מחדש בנוגע לעמדתה באשר להמשך כהונת בן גביר בתפקיד השר לביטחון לאומי.