מוקדם יותר היום (חמישי), נחשף ב"מעריב" כי שני אבות שכולים מובילים מהלך חשאי לפתרון המשבר החוקתי, ומנסים לגבש מתווה מאוזן שיניח את המחלוקות בין הימין לשמאל. ריכזנו את כל התגובות לדרמה החוקתית.
הרשות השופטת התייחסת לפרסום: "יובהר כי הרשות השופטת שמעה על ההצעה של סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין ויו״ר הימין הממלכתי שר החוץ גדעון סער לראשונה מן התקשורת, במקביל לדיון המתקיים בשעה זו בוועדה לבחירת שופטים. מטעמים מובנים אין באפשרות הרשות השופטת למסור התייחסות בנושא".
יזהר שי, מיוזמי המתווה לסיום המשבר החוקתי, הגיב לחשיפת "מעריב": "אני מקווה שגם בצד השני של המפה יכירו בטובת המדינה ובעובדה שהחוק הזה מסדיר את העניינים בצורה טובה".
חבר הכנסת מתן כהנא (המחנה הממלכתי): "בעניין הועדה לבחירת השופטים. אם זו ההצעה, היא אכן נראית הצעה טובה שאפשר לגבש סביבה הסכמה רחבה. כל זה בתנאי ששר המשפטים יקיים את פסק הדין של בג"צ וימנה נשיא קבוע לפני יום חמישי הבא". מנגד, לפניית "מעריב" נמסר מטעם המחנה הממלכתי: "לומדים את הפרטים, נגבש את דעת המפלגה בהתאם".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "המתווה איננו מושלם, אך ניתן לחיות עימו. רפורמה בהסכמה רחבה היא פשרה נכונה, גם כאשר איננה מושלמת ולכן אני תומך במתווה והשינוי מבורך. מברך את חבריי השרים יריב לוין וגדעון סער שהגיעו להסכמות. לצד זאת, חובה לפתור בדחיפות את סוגיית היועמ״שית, שאופן פעילותה הלעומתי לממשלה ולשריה הינו חסר תקדים בתולדות מדינת ישראל".
מלשכת השר בצלאל סמוטריץ' נמסר: "לומדים את המתווה ואז נגיב". עם זאת, זמן קצר לאחר מכן הוא הגיב פעם נוספת: "גם מסע בן אלף מיילים מתחיל בצעד קטן. אני מברך על כל התקדמות שתתקן ותבנה מחדש את אמון הציבור במערכת המשפט, גם אם מדובר בצעד ראשון. הסכמות לאומיות רחבות חשובות לאחדות העם וחוסנו ומצדיקות פשרות. יזהר שי ודדי שמחי הפכו בשנה האחרונה למודלים להשראה לכולנו ואני מברך על שיתוף הפעולה איתם של חבריי השרים לוין וסער".
ח"כ משה סעדה מהליכוד: "מברך את חבריי השרים יריב לוין וגדעון סער על היוזמה החשובה להגיע לתיקון במערכת המשפט בהסכמה רחבה. השינוי המתבקש יוביל לבחירתם של שופטים שיייצגו את כלל החברה הישראלית וימנע את המשך ההתערבות הגסה של בית המשפט בהליכי חקיקה של נבחרי הציבור".
ראש לשכת עורכי הדין עמית בכר, תקף: "המתווה החדש שפורסם, הוא תרגיל של שר המשפטים ואינו "פשרה" או 'פתרון למשבר', אלא הצעה מתעתעת ומסוכנת ליישום עקרונות ההפיכה המשטרית, שעיקרה היו פוליטיזציה של בחירת שופטי העליון והגברת כוחה של הממשלה על הרשות השופטת. ההצעה להחליף את נציגי הלשכה בידי עורכי דין שייבחרו על ידי הכנסת, מבטלת הלכה למעשה את הרוב המקצועי בוועדה לבחירת שופטים.
לכל ברור, שהפוליטיקאים יבחרו עורכי דין שיהיו עושי דברם כנציגם בוועדה ובכך יהפוך הליך הבחירה לפוליטי. אינני רואה כל הבדל מהותי, אם מטעם הקואליציה מכהנים ח"כ טלי גוטליב או משפטנית "מקצועית" עושת דברם כמו טליה איינהורן או אחרים. לזה מכוונת ההצעה וזה בדיוק מה שיקרה".
שר העלייה והקליטה, אופיר סופר: "אני מברך ומחזק את מתווה הוועדה לבחירת שופטים וחוק יסוד החקיקה, כפי שהציגו השרים יריב לוין וגדעון סער, ביוזמתם של תא״ל במיל׳ דדי שמחי והשר לשעבר יזהר שי, שאיבדו במלחמה הקשה את היקר להם מכל. יש לקדם מהלכים הנמצאים בקונצנזוס רחב, והמלחמה הארוכה עליה שילמנו ומשלמים מחירים כבדים, רק חיזקה את הצורך בכך. אני קורא לכל הצדדים לברך על המתווה ההיסטורי הזה ולהמשיך לפעול יחד, מתוך אחדות, למען חיזוק מדינת ישראל וניצחוננו המשותף".
ח"כ בועז ביסמוט (הליכוד): "אני מברך את שר המשפטים יריב לוין ושר החוץ גדעון סער על המתווה שהציגו, שמביא בשורה אמיתית לעם ישראל. הערכה עמוקה לתא"ל במיל' דדי שמחי ויזהר שי, ששכלו את בניהם ב-7 באוקטובר, שלקחו חלק בתהליך. זהו צעד חשוב בדרך לחיזוק המדינה והחברה הישראלית בעיצומה של תקופת מלחמה, כשאחדות העם היא המפתח לניצחון!"
תגובת מכון זולת, לפרסום במעריב אודות יוזמת לוין וסער: ״ההסכמות״ בין לוין לסער הם פוליטיזציה מוחלטת של הועדה לבחירת שופטים. המצג המזוייף של פשרה בין שני צדדים הוא שקר מכוער שנועד לטשטש את הציבור מול המעשה שנעשה פה: פוליטיזציה מוחלטת של מערכת המשפט".
עוד הוסיף מכון זולת: "ההצעה פוגעת בייצוג של הגורם המקצועי שעובד עם בתי המשפט, קרי עורכי הדין, שהקול המקצועי שלהם הוא החשוב ביותר. נזכיר, הוועדה לבחירת שופטים אינה בוחרת רק את שופטי העליון, שבכך עסוקים כולם היא בוחרת בעיקר שופטים למחוזי, לשלום, לעבודה - הקול של נציגי עורכי הדין, לא כמזוהים עם קואליציה או אופוזיציה, אלא כמייצגים של אנשי המקצוע , הוא חשוב ביותר. זו פוליטיזציה של הוועדה לבחירת שופטים - הכפפתה לאינטרסים הזרים למערכת המשפט".