סייעת כבת 60, שנפגעה במהלך קטטת תלמידים כאשר נדחפה על ידי אחד מהם, תזכה בפיצוי של כרבע מיליון שקלים, כולל שכ"ט עו"ד. פסק הדין, שניתן על ידי שופט בית משפט השלום ברמלה, מנחם מזרחי, חשף מחדלים בפיקוח על תלמידים בשעת פיזור הלימודים והדגיש את האחריות המוטלת על מוסדות חינוך להגן על צוות ההוראה.
התאונה התרחשה כאשר הסייעת, ליוותה קבוצה של 12 ילדי צהרון לשער בית הספר. "בשעה 15:25 היא יצאה מכיוון הכיתה, יחד עם 12 ילדים שהיו תחת פיקוחה לכיוון שער בית-הספר, על מנת להמתין להסעות, כדי לוודא שהילדים עולים בבטחה להסעתם," תיאר פסק הדין.
מצלמות האבטחה תיעדו את הרגעים והשופט מזרחי, שצפה בסרטון מספר פעמים, תיאר: "בתחילת האירוע, נראית התובעת עומדת עם פניה אל המצלמה בחצר בית-הספר, סמוך לשער ומסביבה ילדים. לא ניתן לראות צפיפות או המולה מיוחדים".
בעדותה בבית המשפט, תיארה הסייעת את הרגעים הקשים: "הייתי רחוקה מהם 3 מטר ליד הגדר והם כנראה דיברו ביניהם. הייתה ביניהם מריבה של שני הילדים של כיתה ז', ואז הם התחילו לריב, והילד שהפיל אותי הלך אחורה עם התיק, ברח מהחבר ואז הוא רץ נתן לי דחיפה והפיל אותי".
הפגיעה הייתה חמורה. הסייעת פונתה לבית החולים, שם אובחן שבר בירך שמאל. היא עברה ניתוח בהרדמה כללית וקיבוע באמצעות ברגים. לאחר שבעה ימי אשפוז, הועברה למרכז שיקומי שם שהתה כ-50 ימים נוספים.
הפגיעה שינתה את חייה של הסייעת באופן דרמטי. בעדותה סיפרה כי לא הצליחה לחזור לעבודה מאז התאונה: "לא חזרתי מאז אני לא מסוגלת." היא הסבירה כי מדובר בעבודה פיזית שמחייבת יום עבודה מלא, והיא אינה מסוגלת להשתלב בעבודה דרשנית שכזו.
השופט מזרחי היה קבע לגבי אחריות בית הספר: "קיימת לנתבעות חובת זהירות מושגית לפקח על תלמידים בתוך כותלי בית-הספר, מפני פגיעות עצמיות ומפני פגיעות באחרים". הוא הדגיש כי "הנתבעות לא הביאו בדל של ראיה מטעמן כדי להעביר את הנטל הראייתי הטקטי אל כתפי התובעת, ולהסביר מי הם אותם שני ילדים אשר החלו בקטטה, לאיזו כיתה השתייכו ומי אמור היה לפקח על צעדיהם".