ח"כ אביחי בוארון מהליכוד פנה הבוקר (שני) ליו״ר הכנסת אמיר אוחנה והודיע לו כי החל לאסוף את החתימות הדרושות מחברי כל סיעות הבית על מנת להביא להדחתו של ח"כ איימן עודה מהכנסת.

בהודעה מטעמו כתב בוארון: "דבריו של עודה חמורים ביותר. ההשוואה בין נשים וזקנים וילדים לבין מחבלים רוצחים, אנסים וחוטפים היא דבר שהכנסת לא יכולה לעבור עליו בשתיקה. אחרי השביעי, אסור לנו לשתוק עוד נוכח תמיכת ח״כים בטרור. הפעם צריכים כולנו, ח״כים מימין ומשמאל, לקום ולעשות מעשה".

איימן עודה (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
איימן עודה (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)


בתוך כך, ועדת הכנסת החליטה שלא לאשר את המינוי של ח"כ עודה לתפקיד יו"ר הוועדה לענייני הצעירים שהיה אמור להיכנס לתוקף השבוע. יו"ר הוועדה אופיר כץ הבהיר שלא יאפשר להעלות את זה להצבעה, גם אם תוגש בקשה.

בוארון מצטרף להכרזה של יצחק וסרלאוף מסיעת עוצמה יהודית שצפוי לחזור ביום שלישי לכהן כחבר כנסת, להתחיל לאסוף את החתימות הדרושות להנעת המהלך: "תומך הטרור איימן עודה משווה בין רוצחים שפלים לבין בנותינו שנחטפו. ביום שלישי עם חזרתי לכנסת, אפעל להחתים את חברי הכנסת על הדחתו של עודה. יש להעיפו מהכנסת לאלתר".

למרות הביקורת שנשמעה גם מכיוון חלקים מחברי סיעות האופוזיציה, עוד לא ברור כיצד יבחרו לפעול המפלגות והאם הם יתנו יד למהלך הדרמטי.

"חוק ההדחה" מוסדר לפי חוק יסוד: הכנסת, ודורש שעל הבקשה יהיו חתומים לפחות שבעים ח"כים, מתוכם מינימום עשרה נציגי אופוזיציה ואת זה יש להגיש לאישור ועדת הכנסת.

על מנת לאשר את המשך הליך ההדחה, ועדת הכנסת חייבת לאשר זאת ברוב של שלושה רבעים. אם הוועדה אכן מחליטה להמליץ להדיח את חבר הכנסת, מליאת הכנסת חייבת להתכנס על מנת להדיח את חבר הכנסת והרוב הדרוש הוא 90 ח"כים שתומכים בהצבעה.

כזכור, בחודש פברואר 2024 בוצע ניסיון דומה להביא להדחתו של ח"כ עופר כסיף, גם ממפלגת חד"ש, אך בהצבעה במליאה לא הושג הרוב הדרוש.

בתום ההצבעה הדרמטית התברר שרק 85 חברי כנסת תמכו אקטיבית בהדחה, כך שחסרו חמישה קולות לאישור הליך נגד עופר כסיף. למעשה רק 11 חברי כנסת התייצבו להתנגד - עשרת חברי הסיעות הערביות יחד עם ח"כ גלעד קריב (העבודה). ההצבעה נפלה מכיוון שרוב חברי סיעת יש עתיד, מפלגת העבודה והמחנה הממלכתי נעדרו כמו יאיר לפיד, בני גנץ וגדי איזנקוט, מה שהכשיל את המהלך.