ועדת החוקה, חוק ומשפט אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לתיקון חוק נציב תלונות הציבור על שופטים, לפיה הוועדה לבחירת הנציב תורכב משבעה חברים, כולל נציגי שופטים, חברי כנסת ושרים, וכן קביעה שהנציב יבחר על ידי רוב רגיל מתוך חברי הוועדה. הדיון היה מלווה במחלוקות חריפות בין חברי הכנסת.
יו"ר של ועדת חוקה, ח"כ שמחה רוטמן, הסביר את חשיבות התיקון, וציין כי הצעת החוק מהווה תיקון "לחור גדול" בספר החוקים, שבמסגרתו שופטים בימ"ש עליון בוחרים את הגורמים שיבדקו את התלונות המוגשות כנגדם. "המציאות הזו חולנית ואסור לקבל אותה", אמר רוטמן. "עדיף טלאי מכוער מאשר חור יפה, והחוק הזה פותר בעיה חמורה".
ח"כ יואב סגלוביץ', חבר ועדת החוקה מיש עתיד , מתח ביקורת קשה על הצעת החוק. לדבריו, החקיקה נולדה "במהירות ובחטא", והציג את הצעת החוק כ"שליטה פוליטית קואליציונית" המעניקה כוח גדול מדי לנציב העתידי. "ההליך כולו נרמס בכנסת", הוסיף, "וזה מה שאתם מכוונים אליו, כדי שתהיה לכם אפשרות לתקוף את בג"ץ במקרה של התערבות".
בנוסף, הצעת החוק כוללת מנגנונים חדשים שיבטיחו ייצוג הולם לנשים בוועדה לבחירת הנציב. על פי הצעת החוק, מתוך שני שופטי בית המשפט העליון שיבחרו את נציב תלונות הציבור, אחד מהם יהיה אישה, וכן אחד השרים בוועדה יהיה חייב להיות אישה.
החוק הציע גם שינוי משמעותי באופן הבחירה של נציב תלונות הציבור, בהשוואה להליך הקיים כיום. במקום שהנציב ימונה על ידי ועדת שופטים, השר המשפטים ונשיא בית המשפט העליון, תהליך הבחירה יעבור לוועדה המורכבת מחברי כנסת ושרים, ויש להצביע במליאת הכנסת להצבעה חשאית ברוב מיוחד.
ח"כ גלעד קריב המפלגת העבודה ציין כי החוק מהווה חלק מהמהפכה המשטרית שמקדמת הקואליציה הנוכחית, והאשים את חברי הקואליציה בכך שהם מנצלים את תשומת הלב הציבורית מהסכסוכים הקשים על מנת לדחוף חוקים שמחלישים את מערכת המשפט. הוא אף האשים את הקואליציה בהגשת חוקים שמחזירים את המדינה "לימים שלפני 6.10" וגרועים מכך.
במהלך הדיון, הודיע יו"ר הוועדה, ח"כ רוטמן, כי הדיון יקוצר כדי לאפשר לחברי הכנסת להשתתף בהלווייתו של עודד ליפשיץ, ממייסדי קיבוץ ניר עוז. חברי הכנסת שלחו תנחומים למשפחת ליפשיץ.
ראש לשכת עורכי הדין, עמית בכר: "חוק ההשתלטות על תפקיד נציב תלונות הציבור על השופטים הוא חרפה, ונדבך מרכזי ורעיל בחוקי ההפיכה המשטרית שלוין ורוטמן מקדמים באמוק בחסות המלחמה. כל מטרת החוק היא בחירת נציב פוליטי, שירסק את המוסד החשוב של ביקורת על שופטים ויתרכז בניהול מסעות רדיפה נגד שופטים, במטרה למרר את חייהם ולהביא לשליטה פוליטית של השלטון במערכת המשפט. ניאבק נגדו בכל הכח, ציבורית ומשפטית".
התנועה לאיכות השלטון: "מדובר בהפיכה משטרית על סטרואידים - צעד נוסף במתקפה השיטתית והמתמשכת על עצמאות מערכת המשפט, שמטרתו המובהקת היא להכפיף את הרשות השופטת לשליטה פוליטית ישירה. הרכב הוועדה המוצע, עם רוב מובנה לנציגי הקואליציה, יאפשר לדרג הפוליטי לשלוט במי שאמור לחקור ולהעמיד שופטים לדין משמעתי - מהלך המהווה פגיעה יסודית בעקרון הפרדת הרשויות ובדמוקרטיה הישראלית. התנועה לאיכות השלטון קוראת לחברי הכנסת למנוע את השלמת מהלך חקיקה פסול זה במליאה ודורשת מהיועצת המשפטית לממשלה להתנגד לחוק שעומד בסתירה מובהקת לעקרונות יסוד חוקתיים. לא ניתן לרסק ולהשתלט על הרשות השופטת! נמשיך להיאבק בכל האמצעים המשפטיים והציבוריים העומדים לרשותנו כדי למנוע את הפיכת מערכת המשפט לזרוע ביצועית של הפוליטיקאים, ולהגן על עצמאות השיפוט ושלטון החוק בישראל".
מטה המאבק "חופשי בארצנו": "ממשלת ישראל באמצעות קבלן ההרס שלה, שמחה רוטמן, ממשיכה בדהירה לקראת ההפיכה המשטרית והמשך קריעת העם. בזמן שאלפי חיילים יוצאים להגן על המדינה, לוחמים כתף אל כתף, מגיעה הקואליציה המופקרת וממשיכה לדחוף אצבע בעין לציבור הדמוקרטי והליברלי. לעולם לא נסלח על האסון שהביאה עלינו קואליציית ההפיכה שהחלישה את ישראל בעיני אויבנו. לעולם לא נאפשר להם להשלים את מלאכת הרס המדינה".