ועדת הבריאות של הכנסת תתכנס ביום ראשון הקרוב לדיון מכריע על פרישתה מדינת ישראל מחברות בארגון הבריאות העולמי בשל תמיכתו בחמאס והפגיעה האפשרית בריבונותה של ישראל כתוצאה מהרפורמות אותן מוביל הארגון. בחודש שעבר הודיעו ארה"ב וארגנטינה על פרישתן מהארגון ומספר מדינות נוספות בוחנות בחיוב צעד זה.
בתוך כך, מתרבות הקריאות מכל גווני הקשת הפוליטית התומכות בפרישתה של ישראל מחברות בארגון הבריאות העולמי. מועצת החירום הציבורית למשבר הקורונה (מח"צ) פרסמה נייר עמדה מפורט התומך בפרישת ישראל מהארגון בו הדגישו את הסכנות לריבונותה של מדינת ישראל אם תמשיך להיות חברת בארגון ותתחייב ליישום הרפורמות אותן הארגון מוביל. בין חברי הארגון – אקדמאים בכירים כמו פרופ' אסא כשר, פרופ' מייקל לויט ומרצים בכירים נוספים. בנוסף חברים במועצה רופאים בכירים בהם מנהלי בתי חולים לשעבר וכן כלכלנים בעלי שם עולמי.
מארגון בוחרים במשפחה המוביל מזה מספר שנים את המאבק להוצאת מדינת ישראל מארגון הבריאות העולמי נמסר: "הגיע הזמן להתנתק מארגון שפוגע אנושות בריבונות המדינה וחירות אזרחיה. יש למהלך זה תמיכה גורפת של רופאים ומומחים בכירים מכל התחומים. הניסיון של משרד הבריאות להפוך את מרבית הדיון בנושא בוועדץ הבריאות לחסוי לא מקובל. דרשנו שהתייחסויות הפקידים יהיו בחלק הפתוח של הדיון - וכך יהיה. לא נאפשר לפקידי משרד הבריאות להימלט מלתת דין וחשבון גלוי על מעשיהם".