למרות האיומים הישראלים להגביר את התקיפות והכניסה הקרקעית לרצועת עזה, בעיתון הלבנוני אל-אח'באר דווח כי מקורות מצרים המעורבים במגעים אומרים שבשעות הקרובות עשויה להירשם "פריצת דרך" במשא ומתן. בשיחה עם אל-אח'באר ציינו המקורות כי "האופטימיות גוברת בעקבות מה שהושג במגעים בשעות האחרונות".
עוד דווח, כי אבו דאבי פועלת לגיבוש הסכם מדיני העונה על דרישות קהיר, כדי שזו תקבל את תוכנית ההגירה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ עבור הפלסטינים ברצועת עזה.
אבו דאבי, המתווכת בין וושינגטון לקהיר כדי לשכנע את האחרונה לקבל את תוכנית העקירה בתמורה לתמיכה כספית, פועלת לגיבוש הסכם מדיני המבטיח את דרישות המינימום המצריות בנוגע ל"התנגדות שנותרה ברצועת עזה ומניעת פינוי מוחלט של הרצועה מאוכלוסייתה".
בעוד שנראה כי חזון האמירויות תומך ב"תוכנית השיקום הערבית", הוא למעשה קורא "לרוקן לחלוטין את רצועת עזה מלוחמי ההתנגדות, בנוסף לפיתוח חזונות מקיפים התומכים בתוכניות הישראליות לנטרל את רצועת עזה ולמנוע את הפיכתה למרכז המאיים על ישראל בעתיד".
תוכנית העקירה והתמיכה הכספית יוצאת הדופן שמצרים תקבל בתמורה להקלה על יציאת הפלסטינים נדונה "בפירוט" עם קהיר במהלך ביקורו של נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד בקהיר. "מגעים מתמשכים בהקשר זה עשויים לעצב מחדש את המצב באופן שעשוי להיראות מקובל על הצד המצרי", על פי המקורות.
בעוד מצרים חוששת מעקירת פלסטינים לשטחה, לאור ההשלכות הפוטנציאליות שיכולות להיות לכך על "ביטחונה הלאומי", "אבו דאבי מדברת על מתן אפשרות לכל חברי ההתנגדות לצאת ליעדים שלישיים, לא למצרים, בתיאום עם ישראל. הם לא יורשו לחזור, בעוד שמשפחותיהם המבוגרות יישארו ברצועה (אם הם רוצים ביטחון ספציפי), אלא אם ישראל תרצה בכך".
לפי הדיווח ההצעה של אבו דאבי זכתה לתמיכה ישראלית.