בימים האחרונים פורסם בתקשורת כי בכוונת השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, למנות את מפקד מחוז תל אביב, בנצי סאו, לתפקיד מפכ"ל משטרת ישראל. מהדיווחים עולה כי היועמ"ש ויינשטיין בוחן בימים אלה את האפשרות למנות את סאו לממלא מקום מפכ"ל עד שתיקבע סופית זהותו של המפכ"ל החדש.
מרכז עדאלה פנה היום (חמישי) , לשר גלעד ארדן וליועמ"ש יהודה ויינשטין בדרישה כי יבטלו את מועמדותו של סאו לתפקיד מפכ"ל המשטרה. במכתבם של עורכי דין חסן ג'בארין וסאוסן זהר נכתב כי "בתור הארגון שייצג את המשפחות השכולות שאיבדו את יקיריהן בארועי אוקטובר 2000 וכן מי שייצג את ההנהגה הערבית, ניתן לומר בוודאות כי קיימת מוסכמה ברורה וחד משמעית, לפיה אין אמון בקרב הציבור הערבי בבנצי סאו."
ממרכז עדאלה נמסר כי "לפי דו"ח וועדת אור, בנצי סאו נושא באחריות לרצח שלושה אזרחים באזור ואדי ערה בזמן שפיקד על כוחות מג"ב באזור." עוד נמסר ממרכז עדאלה כי בנצי סאו הוא עבריין שמקומו היחיד הינו מאחורי סורג ובריח. הוא אחראי על רצח החללים מוחמד אחמד ג'בארין ואחמד ציאם, וכן על רצח מסלאח אבו-ג'ראד באש צלפים.
בדו"ח וועדת אור, וועדת החקירה הממלכית לחקר אירועי אוקטובר 2000, שפורסם בשנת 2003, נכתב לגבי סאו כי "הוכח כי בהיותו מפקד מג"ב צפון במשטרת ישראל ובהיותו מפקד גזרת ואדי עארה בעת אירועי אוקטובר 2000, ניהל ביום 1.10.00 בצומת אום אל-פחם עימות ממושך, שארך שעות, מול אזרחים שהשתתפו במהומות, והכל - בלא הצדקה בנסיבות המקרה ובניגוד למדיניות המחוז, כפי שגובשה באותו בוקר".
עוד צוין בדו"ח לגבי סאו כי "הוכח גם, כי בעימות שנוצר כתוצאה מן הפעילות שעליה הורה ופיקד, נכנס כוח של שוטרים לאום אל-פחם, בניגוד להנחיות שניתנו, נורו כדורי גומי רבים ואף אש חיה ונהרגו שני אזרחים ונפצעו רבים. הוכח גם, כי ביום 2.10.00 היה ניצב משנה סאו שותף לאחריות להפעלה בלתי מוצדקת של ירי צלפים באש חיה כלפי מיידי אבנים בצומת אום אל-פחם."" בפסקה אחרת של הדו"ח נכתב כי " לא היה צידוק למתכונת הירי, בו ירו שלושה צלפים בעת ובעונה אחת לעבר כל מיידה אבנים".
בשנת 2006 מינה השר לביטחון פנים דאז, אבי דיכטר, את סאו לראש המטה המבצעי במשרד לביטחון פנים. מרכז עדאלה עתר לבג"צ בדרישה לבטל את המינוי, ובג"צ קיבל את העתירה והורה לסאו להתפטר מתפקידו תוך 30 ימים.
ממרכז עדאלה נמסר כי וועדת אור התייחסה באופן מפורש לתפיסת המשטרה את האזרחים הערבים כאל אויבים. המשטרה לא הגישה ולו כתב אישום אחד נגד פושעי אוק' 2000, והמשיכה למנות אותם לתפקידים ראשיים ומרכזיים במשטרה. כל תיקי החקירה נסגרו, ועד היום לא פסקה הברוטליות היום-יומית מצד המשטרה נגד האזרחים הערבים, אשר הובילה להריגתם של עשרות אזרחים מאז אוק' 2000 ועד היום.
מרכז עדאלה מצא כי בין שנת 2011-2013, 97.3% מהתיקים שהוגשו למשטרה לא הובאו לדין פלילי. "בימי "הפגנות הזעם" נגד "תכנית פראוור", בהפגנות שלאחר רצח הנער אבו-ח'דיר וההפגנות נגד המלחמה על עזה, המשטרה נקטה במדיניות ברוטאלית, אשר הוכיחה כי לא חל כל שינוי ביחסה העוין כלפי האזרחים הערבים", נמסר מעדאלה. "על כן, מינויו של סאו הוא מסר תוקפני ובוטה נוסף כלפי החברה הערבית, מסר שמכריז כי אין בכוונת המדינה לשנות את מדיניותה העקובה מדם כלפי האזרחים הערבים".