תגובות חריפות באופוזיציה להצעת החוק שיוזם ח"כ דוד אמסלם (ליכוד) לאסור חקירה של ראש הממשלה מכהן בגין עבירות קלות, עליה פורסם לראשונה הבוקר (שלישי) ב"מעריב השבוע". יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון, אמרה כי "לאחר שהשתמשו בביטוי המכובס 'בדיקה' במקרה של חקירת נתניהו ולאחר שטשטשו את ההמלצות להעמיד לדין את שרה נתניהו בפרשת מעונות ראש הממשלה, מגיע המסמר האחרון בארון הקבורה של השוויון בפני החוק, איסור חקירה של ראש ממשלה בעבירות שדינן עד חצי שנת מאסר".
לדברי גלאון, "מגוחך שח"כ אמסלם מנמק את הצעתו בכך שהוא 'אינו מכיר מדינה דמוקרטית אחת בעולם שראש הממשלה שלה מככב בכזו תדירות בענייני חקירות ופרשיות' - אכן מדובר במצב מטריד שמחייב את החלפת ראש הממשלה, אבל במשקפיים של אמסלם ראש הממשלה ממש בסדר, ודווקא מנגנוני הצדק והשוויון צריכים ניעור".
גלאון הוסיפה: "כשנפתחת חקירה פלילית, גם בעבירה 'קלה', לא ניתן לדעת לאן היא תתגלגל, אבל כשלא נפתחת חקירה בכלל לא מגיעים לשום מקום. כבר היום החוק קבוע שחקירה נגד ראשי ממשלה וחברי כנסת מצריכה אישור של היועץ המשפטי לממשלה ולכן אין חשש לחקירות סרק. גם לחשוד עצמו, אם הוא חף מפשע, צריך להיות עניין שהחקירה בעניינו תתברר והחשדות לא ירחפו מעל לראשו".
ח"כ אמסלם בתגובה לסערה: "ראש ממשלה צריך להתעסק במדינה ולא בבקבוקים"
יו"ר ועדת הפנים, ח"כ אמסלם התראיין בעקבות הסערה שחולל לרשת ב' ואמר כי "ב-20 השנה האחרונות כל ראשי הממשלה נחקרו באופן סיסטמי, אני לא חושב שיש תקדים לזה בעולם, אני רוצה למנוע את זה. בהצעה אני לא מציע שלא ייחקרו, אני אומר שראש ממשלה צריך להתעסק במדינה ולא בבקבוקים". עוד אמר ח"כ אמסלם: "לי כאזרח חשוב שראש הממשלה ינהל את המדינה, כרגע ברמת התוצאה, 20 שנה ראשי ממשלה נחקרים מבוקר ועד לילה. או שכל הרמאים והנוכלים נמצאים אצלנו או שהבעיה אצלנו, שיש שיטה צדקנית".
"אני לא מלהקת המעודדות של ראש הממשלה בליכוד", הוסיף ח"כ אמסלם, "אני בא כדי לחזק את המשטר במדינת ישראל. למה כל ראשי הממשלה בישראל נחקרים ובעולם כמעט לא? כי בישראל יש צדקנות. נשמע הגיוני שראש הממשלה צריך להתעסק בבקבוקים? יבואו הצדקנים ויגידו - 'אתה לא רוצה שיחקרו אותו על ריהוט גן'? זו הצביעות והצדקנות".
"יש לנו אטמוספרה כזו, אטמוספרה שלילית בנושאים האלה ואני חושב שחלק מהצדקנות נמצאת ביועצים משפטיים למיניהם, אגף החקירות. לא מדובר רק ביועץ המשפטי לממשלה הנוכחי, משהו פה בסיסטם לא בסדר. תחשוב ברמת התוצאה איך אנחנו יכולים להגיע למצב כזה - איך יש ראש ממשלה בבית סוהר, נשיא בבית כלא? אנחנו בחרנו ראש ממשלה כדי שינהל את המדינה, לכל העולם יש ראשי ממשלה ונשיאים, אני חושב שהבעיה היא איתנו, בגדול יש פה צדקנות שמביאה לנושאים לא נכונים. יש פה משהו אצלנו בשיטה שרקוב".
ח"כ מרגלית: "נתניהו מבצע סיכול ממוקד בדמוקרטיה יום אחרי יום"
גם במחנה הציוני מתחו ביקורת על ההצעה. ח"כ אראל מרגלית אמר כי "נתניהו מבצע סיכול ממוקד בדמוקרטיה יום אחרי יום". לדבריו, "ראש הממשלה שולח חבר כנסת אחד לסגור את השידור הציבורי, את השני להפסיק את החקירות שלו, ומשתלח במבקר המדינה שמכין דוח על כשלונו בניהול צוק איתן. מעניין שלא נותר לו מספיק זמן כדי לבטל את חברותו של הצל במפלגה שלו".
ח"כ איציק שמולי אמר כי "הצעת החוק שמציע ח"כ דודי אמסלם, בעיצומה של בדיקה משטרתית נגד ראש הממשלה, היא רף חדש של צפצוף על הציבור ופגיעה בשלטון החוק. ניתן לקצר את התהליך ולקבוע מידית שנתניהו ובניו ישלטו במדינת ישראל לנצח, ואף לא יחויבו לציית לחוקי המדינה. הליכוד חצה היום עוד קו אדום בדרך להפיכת ישראל למונרכיה. בקצב הזה אזרחי ישראל עוד ישאפו להיות רק כמו טורקיה של ארדואן, ולא גרוע מכך כפי שעולה מכוונות הליכוד".
ח"כ נחמן שי אמר כי אמסלם ממשיך בקו ההזוי של חבריו לקואליציה, ערעור שיטתי על שלטון בחוק בישראל על פי צרכיהם הפוליטיים. אין אדם בישראל שהוא מעל החוק. לא ראש הממשלה הזה, לא קודמיו ולא הבאים אחריו. אם אמסלם רוצה שראש הממשלה יהיה פנוי לעסוק בקבלת החלטות בסוגיות המשפיעות על הציבור, הוא מוזמן להעביר חקיקה שתמנע מראש הממשלה להחזיק בידיו ארבעה תפקידי שר במקביל, נוסף על תפקודו כראש ממשלה".
סגן יו"ר הכנסת מאיר כהן (יש עתיד), התייחס להצעה ואמר: "אין כמעט שבוע שעובר בלי ניסיון חקיקה אנטי דמוקרטי מצד הקואליציה בכלל וראש הממשלה בפרט. השיח הולך ומדרדר ונתניהו הולך בדרכו של ארדואן בניסיון לתפור את השלטון על פי מידותיו. למנוע חקירה כלפי נבחר הציבור הראשון במדינה? היכן הימים בהם ראשי מדינה כגון בגין, היו מודל ליושר ולא לבריחה. מה הדבר הבא? שראש הממשלה הקיסר יגיע אחת לשנה לכנסת בכרכרה, ינופף לנו ונודה לו על כך?".