שר האוצר לא הגיע לישיבה שהתקיימה היום (ראשון) על . על פי מקורביו נטען כי מעדיף להישאר במשרדו ולהתכונן לישיבות על התקציב, אך גורמים פוליטיים מסרו ל"מעריב-אונליין" כי החרמה זו משמעותה "משבר קואליציוני". לאחר שנודע כי שר האוצר לא יגיע, החליט ראש הממשלה נתניהו כי הישיבה בנושא לא תתקיים בפורום הזה ותגיע לשולחן ישיבת הממשלה, שם גם תיערך הצבעה בנושא. אגב, בישיבת ראשי הקואליציה שדנה בחוק ההסדרה, הוצגו נתונים כלכליים על ידי מנכ"ל משרד התקשורת.
עתידו של תאגיד השידור הציבורי יוכרע בישיבת הממשלה הקרובה. לאחר ששר האוצר משה כחלון החרים היום (ראשון) את הדיון בנושא ונעדר מפורום ראשי מפלגות הקואליציה, החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הנושא יובא להכרעה בישיבת הממשלה שם יצביעו השרים אם תעלה לאישור הצעת החוק של יור הקואליציה ח"כ דוד ביטן הקורא לסגור את תאגיד השידור.
הנתונים הכלכליים שהוצגו בדיון היו דומים לנתונים שהציג ח"כ דוד ביטן בתחשיב שצירף להצעת החוק שלו נתונים שטוענים כי סגירת התאגיד כדאית כלכלית. מנגד צפויים באוצר להציג נתונים נגדיים למהלך בימים הקרובים. במערכת הפוליטית אומרים כי ראש הממשלה נחוש לסגור את התאגיד ומשקיע בנושא כדי לשכנע את השרים. הדחייה נועדה כדי לשכנע את שר האוצר כחלון "שעשה שרירים" כך לפי דברי גורמים בליכוד על ראש הממשלה. מקורבים לכחלון אמרו כי היעדרותו היא כמחאה על ההתקפות נגדו מכיוון יו"ר הקואליציה ביטן, וכי הוא מתכונן לדיונים על התקציב.
כזכור, הצעתו של ביטן לפזר את התאגיד ולאחד אותו עם רשות השידור מצוי במאבק בין התומכים והמתנגדים למהלך. על פי המסתמן כי השר כחלון מהווה את לשון המאזניים. שר החינוך נפתלי בנט, שר הפנים אריה דרעי וכחלון כבר הודיעו שיתנגדו להצעה, אולם מתחזקת ההערכה כי כדי למנוע משבר בקואליציה, יוחלט לדחות את תחילת השידורים בחצי שנה נוספת, אף שהנהלת התאגיד הודיעה שהוא יוכל לשדר כבר בינואר הקרוב.
"אישיותו של נתניהו - המכשול היחידי בפני התאגיד"
ברק אף ביקר באופן אישי את ראש הממשלה ואמר כי "המכשול העיקרי בפני פתרון שאלת ה׳תאגיד׳ על פי השכל הישר והאינטרס הציבורי הוא אישיותו המסוכסכת, מפוחדת, אובססיבית ומפותלת של נתניהו. מדובר בגחמה פרטית. אנטי-מנהיגות שאין בינה לבין טובת הציבור - דבר. עובדת היותו רה"מ ושר התקשורת כאחת, מקרינה מימד של דחיפות לפעולה נחרצת להחזרת נתניהו וה׳תאגיד׳- לפסים".