ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח לפני זמן קצר בטלפון עם מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי, כשברקע מתקיימת בשעה זאת ועידת פריז, אותה מחרימים הן ישראל והן הרשות הפלסטינית. קרי התקשר לראש הממשלה מפריז וביקש לעדכן את רה"מ על המהלכים שנוקטים האמריקנים בוועידה בפריז בכדי לרכך את נוסח ההחלטה. רה"מ נתניהו אמר לקרי כי כבר נגרם לישראל נזק בכך שארה"ב לא התנגדה להחלטה במועצת הביטחון הקודמת ואסור להוסיף על כך. קרי התחייב באוזני ראש הממשלה שלא יהיה שום תוצר המשך לוועידה, לא במועצת הביטחון ולא בוועידה עצמה. ארה"ב תתנגד לכל הצעה שאולי תעלה כהמשך במועצת הביטחון.
אל הוועידה הגיעו כ-72 משלחות, אך בתוך מספר זה, נרשמת נוכחותם של 32 שרי חוץ בלבד. המטרה שינסו להגיע אליה במסגרת ועידה זו, היא תמיכה מחודשת בפתרון שתי המדינות, יחד עם חבילות סיוע קונקרטיות לייצוב השלום: "אופק מדיני לא יכול להיות של כיבוש נמשך ושל אלימות. אין לנו מטרה אחרת מלבד שלום, ולפי המצב בשטח אין לנו זמן לאבד", אמר שר החוץ הצרפתי, ז'אן מארק איירו.
חלק מהביקורת הישראלית הגיעה על הנוסח והמתקפה על ישראל, שלטענת הממשל הישראלי, מקבל גינויים מכל מקום, בעוד שמדובר בדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, ובעוד שהפלסטינים עצמם עוסקים בטרור. מי שמחזיק בדעה זאת קיבל היום סימוכין, לאחר שנשיא צרפת, פרנסואה הולנד, נשא נאום במהלך הוועידה, שם הישווה בין טרוריסטים למתנחלים ואמר: "פתרון שתי המדינות מאוים בגלל מתנחלים וטרוריסטים שמפחדים משלום".