הבחירות לרשויות המקומיות תופסות תאוצה ולאחרונה הודיע גם חברת הכנסת רחל עזריה (כולנו) שברצונה לרוץ ולהתמודד על ראשות עיריית ירושלים. האם ייתכן שאישה תנהל לראשונה את העיר? עזריה סבורה שכן: "נכנסתי לפוליטיקה בשביל העיר ירושלים. בעיר הזו קורים תהליכים מדהימים ואני מודה לשר כחלון על ההתנסות הפוליטית שקיבלתי, אך בסופו של דבר הלב שלי נמצא בעיר הזאת", אמרה לאילה חסון ב-103FM. "הבנתי שיש הזדמנות ורצון בירושלים לגורמים מאחדים וככל שהעמקתי בנושא הבנתי שאני צריכה לחזור לעיר".
עזריה התייחסה לטענה שהחרדים הם אלו שמכריעים את הבחירות לראשות העיר: "אני חושבת שיש לתת יותר קרדיט לחברה הישראלית. התלבטתי המון לפני שקיבלתי את ההחלטה וביצעתי בדיקות. מסתבר שהציבור החרדי משתנה הרבה יותר משחשבנו. בבחירות האחרונות לעיר טענו שהחרדים הם אלו שקבעו את התוצאות בעוד שהמועמד שהם הריצו נכשל כישלון חריף וניר ברקת ניצח וכרת בריתות עם הציבור החרדי".
אילה חסון התייחסה לדבריה: "החרדים לא יוכלו לכרות איתך בריתות. גם בתוך החרדים קיים פיצול, אך מבחינת תפיסת העולם הקפואה שלהם גבר צריך לעמוד בראש". כשח"כ עזריה ציינה את עלייתה של מרים פיירברג לראשות עיריית נתניה, אילה חסון מיהרה לציין: "נתניה אינה עיר חרדית, נתניה היא חילונית מאוד ומרים היא ראש עיר חזקה מאוד".
"לדעתי הדבר הראשון שצריך לשנות זה את התכנון העירוני, אין לנו כבר שטחים שניתן לבנות בהם ואנחנו צריכים לחשוב על פינוי-בינוי והתחדשות עירונית. זה בדיוק מה שעשיתי בכנסת בוועדת הרפורמות"" אמרה עזריה כשנשאלה מה הדבר הראשון שצריך לשנות.
לסיום נשאלה ח"כ עזריה על הפסיכולוגית שעובדת בעיריית ירושלים - שרה נתניהו ועל ההסתבכות המשפטית שלה: "אני חושבת שצריך לתת למשטרה ולפרקליטות לעשות את עבודתם. אני מאוד מקווה שהדברים שפורסמו לא נכונים - אם זה נכון זה יהיה מאוד לא מכובד ופוגע בהרבה מאוד אנשים".
עריכה: איתמר זיגלמן