נשיא צ'אד, אידריס דבי, הגיע היום (ראשון) לביקור רשמי והיסטורי בישראל. דבי נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו והשניים מסרו לאחר מכן הצהרות לתקשורת במסגרת מסיבת עיתונאים משותפת.. בפתח דבריו אמר נתניהו כי "זהו הביקור הרשמי הראשון של נשיא צ'אד בישראל, שבא אחרי הפסקה ארוכה ביחסים בינינו. צ'אד היא מדינה מאד חשובה באפריקה, ומאד חשובה לישראל, אנחנו לא הפסקנו את הקשר בינינו מעולם. אנחנו רוצים לשתף פעולה בלחימה בטרור, לתת לאנשים שלנו את מה שמגיע להם, מים, ביטחון, כל מה ששיתוף הפעולה בינינו יכול להניב".
ראש הממשלה בירך את הנשיא ואמר: "אני רוצה לברך אותך אדוני הנשיא על מנהיגותך ועל מדיניותך, כי אני חושב שאתה מזהה את השינוי שמתרחש.
זוהי הזדמנות לבטא את ההערכה העמוקה שאני חש למאמצים שאתה עושה כדי לקרב בין המדינות שלנו. היחסים בין מדינותינו נותקו בשנת 1972 בנסיבות היסטוריות מיוחדות, אבל הניתוק לא בודד את היחסים באופן מלא. גם אם לא היו מגעים במישור הדיפלומטי, היחסים הטובים נמשכו כל העת".
למרות שבין ישראל לצ'אד אין יחסים דיפלומטיים, שתי המדינות שמרו על קשרים לאורך השנים, גם לאחר ניתוק היחסים בשנות ה-70. בראיון ל"מעריב" ב-2011, אמר הנשיא דבי כי "זה לא סוד. צ'אד מקיימת יחסים עם ישראל, אלה יחסים טובים ואנו מרוצים מהם. הוא הוסיף אז כי "לא מן הנמנע שבעתיד ניתן יהיה, בהתאם למצב, לכונן יחסים דיפלומטים מלאים".
בצ'אד חיים 12 מיליון נפש, 52$ מהם מוסלמים ו-44% נוצרים. עיר הבירה של המדינה היא נג'מנה והיא המדינה ה-21 בגודלה בעולם מבחינת שטח: 1,284,000 קמ"ר.בחודש שעבר דווח בחדשות עשר כי משלחת ישראלית בכירה הגיעה בשבועות האחרונים לצ'אד באפריקה ונפגשה שם עם בכירים בממשלה, כולל בנו של הנשיא. בראש המשלחת עמד בכיר במטה לביטחון לאומי. המשלחת נסעה למטרה מאוד ברורה, לקראת הודעה אפשרית על חידוש היחסים בין ישראל לצ'אד. בשנים האחרונות נפוצו מספר דיווחים על יחסים בין ישראל לצ'אד, אולם הצדדים לא הכירו בכך בפומבי.
כזכור, לפני חודש ביקר נתניהו במפתיע בנסיכות עומאן שבמפרץ הפרסי, שם נפגש עם שליט עומאן הסולטן קאבוס בן סעיד. יחד עם ראש הממשלה נתניהו ורעייתו השתתפו בביקור ראש המוסד יוסי כהן, היועץ לביטחון לאומי ור' המל"ל מאיר בן-שבת, מנכ"ל משרד החוץ יובל רותם, ראש הסגל יואב הורוביץ והמזכיר הצבאי לראש הממשלה תא"ל אבי בלוט. בהודעה המשותפת לסיכום הביקור נמסר כי בפגישה נדונו הדרכים לקידום תהליך השלום במזרח התיכון וכן נדונו מספר נושאים בעלי עניין משותף למען השגת שלום ויציבות במזרח התיכון.