ועידת מרצ פסלה את התיקון לתקנון המפלגה שהיה מאפשר לחבר הכנסת מוסי רז, מזכ"ל המפלגה לשעבר, להתמודד על מקום לרשימה בכנסת ה-21. מי שלא אהבה את ההחלטה היא זהבה גלאון, ראש סיעת מרצ לשעבר, שטענה בטוויטר כי "העסקנות במרצ ניצחה". היום (שני) שוחחו גלאון ופעיל השמאל יריב אופנהיימר ב-103FM עם אראל סג"ל ודוד ורטהיים והתייחסו לאירועים. ""ההחלטה אתמול לא הייתה רק פרסונלית - אלא גם אידאולוגית", טענה גלאון. "אני בחרתי לעזוב את מרצ בגלל העסקנות הזאת והנזקים שהיא עושה במפלגה. זה מאכזב אותי".
"ההנהגה הנוכחית של המפלגה לא עמדה על הרגליים האחוריות וניסתה להתמודד עם זה", הוסיפה. "לרז היה הישג גדול, 51%. העסקנים נתנו לו לנצח אבל דאגו שלא יגיע לרף ה-60% כדי להיכנס לרשימה. מרצ התנהלה בעבר כמפלגה של אלף איש, היה חשש שהמזכ"ל ינצל את כוחו להשפיע על חברי הוועידה ולכן העבירו סעיף בתקנון כך שהמזכ"ל לא יוכל לרוץ לכנסת. אחרי קרב קשה אני פתחתי את מרצ לפריימריז, כך ש-30 או 40 אלף איש יכריעו מי יהיו חברי הכנסת של המפלגה. האם מפלגה דמוקרטית יכולה להרשות לעצמה להשתמש בסעיף פרוצדורלי כדי לאסור על מישהו לרוץ?"
למה בכלל חסמו את מוסי רז?
בשלב זה הצטרף לשיחה יריב אופנהיימר, שבעברו היה מנכ"ל שלום עכשיו. לאחר שנשאל האם יוזמת שתי המדינות לשני עמים כבר לא מעניינת את "השמאלה חדש", ענה כי "מועצת יש"ע וראשי הימין צריכים לשלוח זר פרחים ל-230 חברי הוועידה שהחליטו לחסום את מוסי. גם אם המניעים שלהם לא רק אידיאולוגים, הם שיחקו לידי הימין כשתרמו לתהליך הדה-לגיטימציה וההדרה של אנשים שלא מתביישים לומר שהם נגד הכיבוש והם מהשמאל. שאר האג'נדות קיימות גם במפלגות אחרות, גם במחנה הציוני יש מחויבות לנושאים רבים שחופפים למרצ. אם יש מקום אחד בו למרצ יש יתרון יחסי הוא נושא המאבק בכיבוש".