נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין נועד היום (רביעי) עם נשיא צרפת עמנואל מקרון בארמון האליזה. במרכז פגישתם של האישים עמד האיום האיראני על שלוחותיו בסוריה ובלבנון והיא התקיימה בהשתתפות מפקד חיל האוויר האלוף עמיקם נורקין. לקראת ביקורו הצפוי של הנשיא מקרון בלבנון בתחילת פברואר, ביקש הנשיא להדגיש בפניו כי מדינת לבנון מוחזקת כבת ערובה על ידי ארגון טרור - חיזבאללה, בתמיכת איראן.



בסיום הפגישה נשאו שני האישים הצהרות משותפות לתקשורת. "ישראל וצרפת עומדות יחד בחזית הלחימה נגד הטרור העולמי", אמר ריבלין, "שיתוף הפעולה העמוק בינינו הוא מכפיל כוח חיוני במאמץ הגלובלי הזה. רק לאחרונה שיתוף הפעולה הזה הביא לסיכול ניסיון לבצע פיגוע כאן בפריז. חשוב שנעמיק ונרחיב את השותפות בינינו המבטיחה את השמירה על הערכים המשותפים לנו". 



"כיום מהווה המשטר האיראני ושלוחותיו את המקור המרכזי לחוסר יציבות והפצת טרור במזרח התיכון ובאירופה", הדגיש הנשיא בדבריו: "עבורנו המשטר האיראני הוא אויב שאינו מסתיר את כוונתו ביחס להשמדת ישראל. זוהי לא זכותנו אלא חובתנו להתייחס לזה ברצינות. האיום האיראני לא מתמצה בגרעין, הוא ממשיך בתכנית הטילים האיראנית המהווה איום קיומי לא פחות, ובהרחבת ההשפעה של המשטר האיראני ברחבי המזרח התיכון, בפרט בסוריה ובלבנון באמצעות חיזבאללה ואחרים."



הנשיא ציין את מאגרי הטילים המדויקים שחיזבאללה פורש בשטח לבנון המכוונים כלפי אזרחי ישראל ואת מנהרות הטרור שחפר הארגון לתוך שטח ישראל ואמר: "אם יהיה עלינו איום מלבנון, לא נעמוד מנגד. לבנון נושאת ותישא באחריות הריבונית לכל פעולה של חיזבאללה. צרפת היא מעצמה בעלת השפעה מכרעת באזורנו והבנתה שהחיזבאללה הוא חלק מהמערכת הלבנונית הכוללת היא חיונית. נשיא לבנון לא יוכל לרחוץ בניקיון כפיו אם טילים איראניים ישוגרו לעבר ישראל. זה עתה סיימנו להרוס שש מנהרות טרור שחפר חיזבאללה משטח לבנון לישראל תוך הפרה של הריבונות הישראלית, והחלטות האו"ם ובפרט 1701. אנחנו אומרים בצורה ברורה לממשלת לבנון ולבעלות בריתה בעולם, צריך לבלום את התוקפנות של חיזבאללה, לפני שנמצא את עצמנו נגררים למערכה שלא לבנון ולא ישראל מעוניינים בה. יציבות המזרח התיכון חשובה לישראל. כיום מתקיים שיתוף פעולה אסטרטגי, יומיומי בין ישראל ירדן ומצרים ומדינות ערביות ומוסלמיות נוספות לטובת יציבות האזור. זוהי טרגדיה שלבנון לא שייכת למעגל שיתוף הפעולה המתרחב הזה".



ריבלין ומקרון. צילום: חיים צח, לע"מ



בהמשך דבריו התייחס הנשיא לתופעת האנטישמיות ואמר: "אנו עומדים ימים ספורים לפני יום הזיכרון הבינלאומי לשואה ולצערי אנחנו עדים למציאות שבה האנטישמיות בצרפת מרימה את ראשה המכוער ובשנה החולפת ביתר שאת", והוסיף: "רק לאחרונה בכינו וכאבנו את הירצחן של שרה חלימי ומארי קנול זכרן לברכה. אדוני הנשיא, אני מבקש להודות לך בשם אזרחי ישראל על המנהיגות שלך במאבק באנטישמיות. דבריך הקושרים בין אנטי ציונות לאנטישמיות, כמו גם לקיחת האחריות על פשעי משטר וישי, הם ביטוי למנהיגות הזו. התכנית לזיכרון השואה שהטמיעה ממשלתך במערכת החינוך היא מסר וצעד חשוב במיוחד. ההתייצבות של ממשלתך כנגד האנטישמיות היא משמעותית במיוחד בזמן שבו פוליטיקאים בכירים, חברי ממשלות באירופה, כבר לא מתביישים להיות אנטישמיים, ולשכתב את ההיסטוריה". 



נשיא צרפת מקרון הודה לנשיא על דבריו והדגיש אף הוא את היחסים החמים בין המדינות ואמר: ״הקשר בין ישראל וצרפת העמיק והתחזק ב-70 השנים האחרונות בתחומים רבים. אנחנו לוקחים גם את אי ההסכמות בנינו בידידות ומסכימים לעיתים שלא להסכים. הידידות בין צרפת וישראל צופה לעתיד ומוכיחה ששיתוף הפעולה בנינו חוצה תחומים ומתרחב ללא הפסקה. הקהילה הצרפתית בישראל היא הגשר בין המדינות שלנו ובני הנוער של שתי המדינות הם עתידנו ועלינו להשקיע בהם. הקהילה היהודית בצרפת היא חלק בלתי נפרד מההיסטוריה הצרפתית ואני נחוש להמשיך ולהעמיק במאבקנו נגד האנטישמיות המהווה הכחשה של ממש של ערכינו ושל כל מה שהדמוקרטיה שלנו מייצגת. לא נקבל לעולם כל אלימות או הפחדה על אדמתנו. נעשה כל שנוכל על מנת להבטיח שהאנטישמיות תעלם.



עוד אמר מקרון כי "אנחנו מנהלים גם שיתוף פעולה ביטחוני הדוק ולעיתים כאמור, אנחנו לא מסכימים. כך למשל באשר להסכם הגרעין האיראני. הסברתי פעמים רבות את עמדתה של צרפת בנושא ואני רוצה לחזור ולומר שביטחון ישראל נותר עבורנו אחד העקרונות החשובים עבור יציבות האזור. אנחנו סבורים שעלינו להמשיך בדו שיח על מנת לשלוט בפעילות הגרעינית והבליסטית של איראן. בהמשך לכך, הבעתי בפני הנשיא את דאגתי לאור הירי האחרון מסוריה לעבר ישראל. נמשיך לשים לנגד עינינו את האינטרסים הישראלים הנוגעים לסוריה ונדאג שכך יעשו גם שותפינו".



לסיום אמר מקרון כי "באשר ללבנון הבעתי את דאגתי לאחר חשיפתן של המנהרות שנחפרו לעבר ישראל והצדעתי לשיתוף הפעולה האינטנסיבי שלנו בתחום המאבק בטרור. באשר לנושא הישראלי-פלסטיני שבתי על עמדתנו כי הפתרון יימצא רק בשטח בדו שיח וכבוד הדדי ואני רוצה להצדיע לעמדתו הפרגמטית והאמיצה של הנשיא כי יש לבנות אמון בין שני הצדדים".