ממשלת ירדן הגיבה להחלטת בית משפט השלום בירושלים היום (ראשון), שקיבל את עמדת המדינה והאריך את צו הסגירה שהוצא למסגד בשער הרחמים שבהר הבית ב-60 יום, זאת בצל המשבר שהחל לפני כשלושה שבועות לאחר שקבוצה של מתפללים מוסלמים נכנסה אל המתחם, שהיה סגור בצו בית משפט במשך 16 שנים, מה שהוביל לעימותים במקום בין מתפללים לכוחות הביטחון. לאנשי הווקף ניתנו 60 יום לתגובה בנושא. 



בתגובתה, ירדן תקפה את החלטת בית המשפט וטענה כי אין לו סמכות לדון בשטח הר הבית, וזאת מכיוון שהוא "שטח כבוש", לטענתה. בהודעת משרד החוץ בעמאן נמסר כי "ירושלים המזרחית, שכוללת את מסגד אל אקצא, היא חלק מהאדמות הפלסטיניות הכבושות מ-1967. האזור אינו כפוף למשפט הישראלי".

עוד נמסר ממשרד החוץ הירדני כי "המסגד הוא חלק אינטגרלי ממסגד אל אקצא, ושטחו 144 דונם. הנהלת הוקף היא המוסמכת הבלעדית לנהל את ענייני המסגד על פי החוק הבינ"ל". משרד החוץ בעמאן דרש מישראל לבטל את ההחלטה וקבע כי כל האחריות על צעד מסוכן זה תוטל על ישראל, כולל שלום מסגד אל אקצא, ש"אין לפגוע בו מבחינה היסטורית או חוקית ויש לשמור על הסטטוס קוו".


כזכור, לפני חמישה ימים אירעה תקרית חריגה בהר הבית כאשר פלסטינים זרקו בקבוק תבערה לעבר עמדת המשטרה במקום. המשטרה פרצה למתחם וסגרה את שערי הכניסה והיציאה למתחם ועצרה שלושה חשודים, שהועברו לחקירה. על פי הפלסטינים, המשטרה דרשה אז מכל המתפללים במסגד אל אקצא לעזוב את המקום. 



לפני כשבועיים משרדי הווקף (מועצת ההקדשים המוסלמית) הודיעו כי אין בכוונתם להגיב לפניית בית המשפט העליון בנוגע למתחם שער הרחמים בהר הבית, אותו ביקשה המשטרה לסגור.
חאתם עבד אל קאדר, חבר מועצת ההקדשים מטעם הרשות הפלסטינית הודיע כי אין בכוונת המועצה להשיב לבית המשפט, וזאת בהתאם למדיניות הווקף שלא להכיר בריבונות ישראל במתחם הקדוש, עוד משנת 1967.