בשבוע שעבר דווח כי בכירים במשטרה רמזו כי אינם מעוניינים שמירי רגב או בצלאל סמוטריץ' יתמנו לתפקיד השרה לביטחון פנים בטענה שבמצב כזה ליהודים יהיה מותר להקריב זבח פסח בהר הבית, מה שיסלים את המצב בירושלים. הדיווח על ההתערבות הבעייתית הזאת מצטרף לבדיחה של פרשן חדשות 12, אמנון אברמוביץ', על כך שאם נתניהו ימנה את יריב לוין לשר המשפטים הוא יקבל עוד שנת מאסר, מה שעורר ביקורת על כך שמאיימים על ראש הממשלה למנות את האדם הנכון. מי שמצטרף לביקורת הוא ניצב בדימוס יעקב בורובסקי, לעבר יועץ בכיר במשרד מבקר המדינה. 



"מי שצריך לבחור את השרים הוא מי שקיבל את המנדט מהציבור", אמר בורובסקי בראיון לענת דוידוב וינון מגל ב-103FM. "כל מי שמתנגד למינוי שר כזה או אחר מנסה להלך אימים. השרים מתמנים על ידי הממשלה ואם למישהו יש משהו לומר הוא צריך לומר אותם במקומות הנכונים".



מה דעתך על כך שגורמים בכירים מדברים על השרים שהם רוצים ולא רוצים?
"מי שמתעסק בזה חוטא לתפקידו, זה חמור ופסול. אסור לגופים האלה להביע דעה ולהתערב אלא לוודא שההליך תקין ונקי מכל שיקול פוליטי".



ממה הפחד?
"כל אחד עושה חשבון מה יקדם אותו או את מישהו אחר".



היה דיבור אידאולוגי על כך ששרים מסוימים באים עם אג'נדה להרוס את המערכת.
"המערכות נהרסות עם מנגנוני השמדה עצמית. ב-25 שנים האחרונות משטרת ישראל לא מקבלת החלטה אחת על תיק והעבירה את כל סמכויות לפרקליטות. מה עוד יש להרוס? אני לא מבין את כל הדיבור האידאולוגי הזה. כל אדם שהמשטרה חשובה לו צריך לוודא שיגיע איש חזק שיודע להביא תקציבים, סמכויות ולטפל בפשע המאורגן והשחיתות השלטונית דרך חקיקה".



טוענים שאם מירי רגב או בצלאל סמוטריץ' ימונו ליהודים יהיה מותר להקריב זבח פסח בהר הבית.
"מה זה רלוונטי לתפקיד המשטרה. ההחלטות הן החלטות של מדיניות ומי שמקבל אותן הוא ראש הממשלה. כל השיח הכאילו אידאולוגי הוא שיח פרסונלי אישי. אני מעריך שהשיח הזה נמצא רק בראשם של אנשים שמציפים את הפחדים שלהם. לאחר הבחירות לפני שתי קדנציות שמעתי עיתונאים שמדברים היום אחרת ותיארו בפניי איך גרמו למינויו של פלוני. אני לא כל כך בטוח שאנשי משטרה עוסקים בזה וכמעט בטוח ששום גורם משפטי לא מביע את דעתו".





אבל אנחנו מכירים סיכול מינויים במשטרה.
"הטענה היא שזה לא רק המשטרה אלא מערכת אכיפת החוק. בשנים האחרונות משטרת ישראל לא מקבלת החלטות אלא באישור הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה. כאשר זו הסיטואציה היו קולות שדרשו לסכל מינויים וזה הצליח".



אתה מדבר על משהו שאתה נתקלת בו בתפקידך במשטרה?
"כן. רפאל איתן לא מונה להיות השר לביטחון הפנים עקב קוניוקטורה ברורה. בממשלת שמיר מישהו שלף איזשהו חומר עליו וכך סוכל המינוי מתוך גורמים מתוך שתי המערכות. מבלי להיכנס לפרטים אני יכול לספר שהוציאו תיק ישן מהארכיון, נתנו לו נפח והציפו אותו. ראיתי זאת באופן אישי".



אתה לא מודאג מהשחיתות השלטונית כאן?
"מודאג מאוד. אני חסיד נלהב של שלטון החוק אך מה שקורה לאחרונה בשם שלטון החוק הוא שאנשים מאבדים את עצמם לדעת. השיח שאנחנו מבצעים עכשיו בשידור הוא איבוד דעת. אנשים צריכים להכיר את גבולות הכוח. כבר 25 שנה שמשטרת ישראל לא מקבלת החלטה אחת בתיק באופן עצמאי. יש לנו פרקליטות אינקוויזיטורית. פעם המשטרה הייתה זו שמנהלת את התיק ומעבירה את הדברים לפרקליטות שהייתה בודקת. היום הפרקליטות מנהלת את החקירה ומחליטה אם לפתוח בחקירה או לא. התהליך כולו הוא תהליך נשלט".



יש סיכוי שתהיה מבקר המדינה הבא?
"כבר אמרו לי שאהיה מפכ"ל המשטרה, ראש עיריית חיפה ועוד. אני חושב שהמדינה חייבת לעבור לגישה הרבה יותר מגדירה ומסבירה של גבולות העבודה ולמבקר המדינה יש תפקיד מכריע בזה".