ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע אתמול לישיבת קבינט בעוטף עזה שלאחריה היה אמור להיפגש עם ראשי רשויות בעוטף עזה, ישיבה אותה נטשו ראשי המועצות אשכול ושער הנגב, גדי ירקוני ואופיר ליבשטיין לאחר שגילו כי כל ראשי הרשויות בדרום הוזמנו לפגישה. ירקוני הגיב לתקרית הבוקר (חמישי) בתוכניתם של אלון בן דוד, רוני דניאל ויואב לימור ב-103FM והסביר מדוע החליט לעזוב את המקום. "אני קראתי עוד מיום חמישי לרה"מ 'בוא לראשי העוטף, בוא לדבר איתנו על הצרכים שלנו'. אז הוא בא. אני שמחתי לקבל הודעה מהעוזר האישי שלו לפני יומיים , 'גדי רבע לאחת אתה מתייצב, רה"מ בא לדבר עם ראשי העוטף'".

"רה"מ קורא אנחנו מזיזים את כל הלו"ז, זאת בכלל לא שאלה, ומגיעים. הגעתי לאוגדה כמתוכנן ולהפתעתי אני רואה שם 19מחבריי, והם באמת חבריי, ראשי הראשיות האחרים בדרום, ואני אומר: 'מה זה? לא היינו אמורים להיפגש רק על העוטף?' אמרו לי: 'לא. זאת פגישה כללית על כל מה שקורה בדרום'".

ירקוני. צילום: יוסי אלוני

איזה עוד דברים עומדים על סדר היום בדרום? 

"להתיישבות יש המון בעיות שרה"מ צריך לטפל בהן: אדמות, חקלאות, מים שזה הדבר העיקרי, ולאשקלון יש את הבעיות שלה ואני לא מזלזל. אבל לעוטף עזה יש את הבעיות הספציפיות שלו".
ועדיין, על זה שווה לוותר על שיחה נדירה עם ראש הממשלה? 
"כן, אגיד לך למה. לצערי לא רציתי והמטרה שלי לא הייתה לפגוע ברה"מ. המטרה היא להעביר את המסר: אנחנו, כתושבי העוטף, צריכים אותך בשתי נקודות קריטיות: נושא הביטחון - ואני מאמין לך שאתה עוסק שעות רבות ובנושא ההסדרה  אני מאמין לך ואני רוצה לקוות שתצליח גם בנושא ההסדרה. הדבר השני הוא כל הבעיות האזרחיות שיש ברדיוס שבעה ק"מ בתוך העוטף וביישובים הסמוכים שלנו. והדבר הזה הוא דיון לא עם כל הרשויות האחרות, אלא זה דיון ספציפי איך ממשיכים בעוטף את הצמיחה הדמוגרפית הנפלאה כאן על אף הקשיים שיש לנו בשנה ושלושה חודשים האחרונים. זאת חצי מלחמת התשה, גם כשיש הפוגה של ארבעה ימים בבלוני התבערה".


הטיעון ברור והצרכים שלכם ברורים, אבל עדיין אני מקשה ושואל האם על דבר כזה מחרימים פגישה עם ראש הממשלה, אתם הרי בעצמכם קוראים לו במשך חודשים לבוא להיפגש אתכם. 
 "כן, דבר ראשון אני לא מחרים אותו. מחר או היום הוא יקרא לי - אני בא ונוסע לאן שהוא רוצה כדי להיפגש איתו. הפגישה הזאת יכולה לעזור לנו. ראש הממשלה הוא זה שיכול לעזור לנו ויכול לפתח את העוטף. אבל כשאתה קורא לכל הרשויות האחרות מהדרום, יש להם איתנו קווים משיקים, אבל הקו העיקר של עוטף עזה הוא קו נפרד, אתה הולך לאבד את הדבר המרכזי שלשמו נועדה הפגישה. ולכן אמרתי לחבריי מהעוטף: בואו נלך. נלך כדי לא לצייר תמונה כאילו באו לדבר על העוטף".   
עוד הוסיף ירקוני: "אם היו מגדירים אותה כישיבה של יישובי דרום הארץ הייתי יושב, אבל דורש ישיבה נפרדת לעוטף. לא זה מה שהוגדר בתחילת הפגישה. והרגשתי הרגשתי שמביאים אותי כקישוט למקום שאני לא מוכן להיות בו".