כתב אישום מתוקן מטעם פרקליטות המדינה הוגש היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי בירושלים בתיק 4000 (וואלה־בזק). כתב האישום המתוקן הוגש לאור החלטת בית המשפט מלפני כשלושה שבועות, שבה נקבע כי "יש לעשות הפרדה בכתב האישום בין נאשם 1 (בנימין נתניהו) לבין בני משפחתו, שאינם נאשמים - הן בפירוט הדרישות המיוחסות לכל אחד מהם, והן בפירוט ה'מתן' שניתן, על פי הנטען, לכל אחד מהם.
בכתב האישום המתוקן נכתב כי בין הנאשמים נתניהו ובני הזוג אלוביץ' התקיימה "מערכת יחסים שוחדית של "תן וקח". מערכת יחסים זו כללה דרישות והתערבויות בסיקור תקשורתי בדרכים שונות באתר וואלה שבשליטת בזק, היענות חריגה לדרישות אלה ו"צנזורה עצמית" שנעשתה באתר על רקע הדרישות האמורות, זאת, כנגד הציפייה שבתמורה לכך נתניהו יקדם עבור בני הזוג אלוביץ' אינטרסים כלכליים משמעותיים; ואכן בתמורה למתת ביצע נתניהו פעולות שלטוניות שהיו בעלות חשיבות מכרעת לאלוביץ' ורעייתו והיטיבו עמם ועם העסקים שבשליטת אלוביץ'".
הפרקליטות צירפה לכתב האישום המתוקן פירוט של 315 אירועים הכוללים דרישות מאתר וואלה להיטיב את הסיקור של הנאשם ובני משפחתו. ב-230 מתוכם קיימות אינדיקציות למעורבותו של נתניהו בכ-150 עולות דרישות עבורו ועבור בני משפחתו. "הפניות כוללות דרישות להטיב את הסיקור התקשורתי של נתניהו ובני משפחתו, להגדלת זמן החשיפה של ידיעות חיוביות או מחיקה, דרדור או שינוי כותרות של ידיעות שליליות על נתניהו או בני משפחתו, דרישות לסיקור שלילי של יריבים פוליטיים, דרישה למנוע שידור ראיון שנערך עם נתניהו וכיוצא בזה".
כתב האישום המתוקן שהוגש לבית המשפט המחוזי by maariv on Scribd
בנוסף, הודגש בכתב האישום המתוקן כי רה"מ נתניהו היה מודע לכך שבני משפחתו פונים לבני הזוג אלוביץ' בדרישות לסיקור, בהיקף ניכר ובאופן שיטתי. "דרישות אלה, כמו גם אירועי 'צנזורה עצמית' שבוצעו על רקע הדרישות האמורות, פורטו גם הן בנספח האמור, בסך הכל 315 דרישות, המהוות את רכיב ה"מתת" במערכת היחסים השוחדית כאמור", נכתב.
לכתב האישום המתוקן יהיו כשמונה ימים זמן תגובה, כאשר ב־11 בינואר יצטרכו הנאשמים להשיב לכתב האישום. דיון מענה נקבע יומיים לאחר מכן, ב־13 בחודש, בנוכחות הנאשמים.
כתב האישום המתוקן מוגש ימים אחדים לאחר שפרקליטיהם של שאול ואיריס אלוביץ' הגישו לבית המשפט העליון ערר על החלק בהחלטת בית המשפט המחוזי, שדחה את בקשתם לעיון במספר חומרי חקירה בתיק 4000 בנימוק שהם אינם רלוונטיים, או שלא התייחס אליהם בהחלטותיו. דיון בנושא זה נקבע ל־7 בינואר.
יש לציין כי בימים האחרונים התחולל שיח ברשת, אשר העלה על נס בשנית את הביטוי "סיקור אוהד" והאם יופיע בכתב האישום המתוקן, אף שנזנח בתחילת הדרך. היו כבר שטענו כי הוא יופיע תחת ההגדרה "היענות חריגה".
בתגובה לתיקונים שנערכו בכתב האישום נמסר מטעמו של ראש הממשלה כי "התפוצץ הבלון של תיק 4000. הפרקליטות בקושי הצליחה למצוא 10 פניות תקשורתיות של רה''מ ל-וואלה בארבע שנים, ממוצע של פנייה בחצי שנה, בשעה שבתקופה זו נכתבו על רה''מ כ-10,000 כתבות בוואלה".
"זה חלקיק מזערי ממספר הפניות של פוליטיקאים אחרים למו״לים, עורכים וכתבים. כל שאר הפניות התקשורתיות שהפרקליטות מציינת הן פניות שגרתיות מטעם הדוברות, כגון דיברור נאומו של רה״מ בקונגרס נגד הגרעין האיראני או דברור ביקוריו המדיניים ביפן. באופן אבסורדי הפרלקיטות מגדירה פעולות דוברות שגרתיות אלה כפעולות פליליות. נחשף הבלוף והתברר שלא היו פניות חריגות מצד רה״מ ולא הייתה היענות חריגה מטעם וואלה", נכתב בתגובה מטעמו של נתניהו. בנוסף, צוין כי שיאו של האבסורד הוא "שבשום מקום בעולם לא הוגש כתב אישום נגד איש ציבור בגלל סיקור תקשורתי. זה מה שקורה כשמנסים בכל דרך לתפור תיק לראש ממשלה חזק מהימין".