שר הביטחון בני גנץ נפגש אמש ברמאללה עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, אך הפגישה עוררה לא מעט ביקורת, גם מצידו של שר המשפטים גדעון סער, סגן ראש הממשלה מטעם מפלגת "תקווה חדשה". סער שוחח עם בן כספית ופרופ' אריה אלדד הערב (שני) ב-103FM והביע את דעתו על התנהלותו של אבו מאזן ביחס לישראל. בהמשך, התייחס סער להתנהלות הביטחונית של מדינת ישראל מול החזית הדרומית כמו גם מול האיום האיראני.
"הלב של כל עם ישראל דואב למשמע הבשורה הרעה, נפילת הלוחם סמ"ר בראל חדריה שמואלי, השם יקום דמו. אני משוכנע שצה"ל תחקר את האירוע והפיק את הלקחים. לצערנו, אנחנו בסיכון גבוה להסלמה. תקרית הירי הזו לא הייתה צריכה לקרות", אמר השר בפתח הראיון.
על המפגש בין שר הביטחון בני גנץ לאבו מאזן, אמר השר סער כי "אני, במקומו, לא הייתי מקיים את המפגש - כי אבו מאזן משלם משכורות למשפחות של מחבלים. יחד עם זאת, גם לא הייתי מפריז במשמעויות. בתחום הבטחוני, יש שיתוף פעולה. בתחום המדיני, בכל מקרה מדינה פלסטינית ביהודה ושומרון לא תקום. אינני יכול לתמוך במשהו שאני לא הייתי עושה במקום שר הביטחון. הממשלה הקודמת לא יישמה את החוק שמחייב לקזז את תשלומי המחבלים לראשות הפלסטינית - זו הייתה החלטה של הממשלה הנוכחית באחת מהישיבות הראשונות שהיו, ובמובן הזה אני חושב שזו הייתה החלטה נכונה. אין לנו פרטנר לתהליך מדיני, כי לאבו מאזן אין שום עניין בתהליך שכזה. כשהייתה בישראל ממשלה בראשות אהוד אולמרט שהציעה לו הצעות מרחיקות לכת, שאנחנו כמובן לא מעלים על הדעת להציע לו, אבו מאזן דחה אותן ולא שינה שום פרקטיקה. צריך להבין את זה - הוא לא ידידנו, אבל זה לא אומר שאין לנו אינטרסים שמשיקים בנקודות מסוימות".
בהמשך התייחס לביקור ההיסטורי של ראש הממשלה נפתלי בנט בבית הלבן, וטען: "אני לא זוכר אירוע דומה שבו הייתה מתקפה כזו על ראש ממשלה בזמן ביקור מדיני מחוץ לארץ. כמובן שגם לא היו תיאורים נכונים של מה שהיה שם. אני חושב שהיה מפגש טוב - זה לא אומר שאין חילוקי דעות, אבל סך הכל היה ביקור מוצלח ששירת את האינטרס הלאומי הישראלי. מה שקרה זה שהידקו את שיתוף הפעולה בהיבטים שונים שנוגעים למערכה נגד איראן. במידה מסוימת, נאומים ואפילו נאומים מצוינים לא בלמו את ההתגרענות של איראן ולא עצרו אותה. אני חושב שבתקופה מאז פרישת ארצות הברית מהסכם הגרעין - הייתה התקדמות משמעותית בתוכנית הגרעין שלה".
עוד הוסיף כי "אני תומך בעיקרון של הגבלת כהונה, כי אני חושב שהוא נכון מבחינה דמוקרטית. התפיסה היא שריכוז של כוח - הוא לא דבר טוב, כי הוא נותן את האפשרות להשתלט על מוקדי כוח רבים מדי. אני בדעה ששמונה שנים זה צריך להיות בגבול העליון, מדובר בתקופה ארוכה מאוד ומשמעותית מאוד. אני חושב שגם ראש עיר צריך לכהן שתי קדנציות, 10 שנים. אולי ניתן לאפשר קדנציה שלישית, אבל אין שום סיבה שראש עיר יכהן 30 שנה ו־40 שנה. צריך לייצר מערכת הרבה יותר בריאה".
על פתיחת שנת הלימודים, הסביר ראש מפלגת "תקווה חדשה" כי "השאלה הגדולה היא האם אנחנו חוזרים למערכת החינוך, למרות שאנחנו יודעים שיש בזה סיכון מסוים. אני חושב שברגע שמקדם ההדבקה ירד, נכון לפתוח את שנת הלימודים. אני מעריך שהחלטה זו לא תשתנה. אנחנו נמצאים במקום שבו אנחנו רחוקים עדיין מאי ספיקה של מערכת הבריאות, אבל צריכים לשמור גם על הכלכלה. ואני רוצה להרגיע את כולם: לימודי התנ"ך לא יפגעו, בוודאי לא במשמרת שלנו. הם יקרים לנו מאוד, הם חלק מהמורשת ומהזהות שלנו. שרת החינוך הבהירה את דבריה, היא הסבירה שהתכוונה לכך שיפנו תשומת לב להיבטים הרגשיים והחברתיים של תלמידים. גם על חשבון לימודים, אבל לאו דווקא על שיעורי התנ"ך".
סייע בעריכת הידיעה: דוד זבולוני, 103FM