לראשונה זה עשור: ראש הממשלה נפתלי בנט נפגש היום (שני) עם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי בשארם א-שייח'. מדובר במסע הרשמי הראשון של ראש ממשלה ישראלי למצרים מאז שנת 2011. בסיום הפגישה מסר בנט: "פגישה חשובה וטובה מאוד, יצרנו תשתית לקשר עמוק להמשך הדרך".
בפגישתם דנו המנהיגים בשורה ארוכה של סוגיות, ובכללן בדרכים להעמקת ולחיזוק שיתופי הפעולה בין המדינות, בדגש על הרחבת היקף הסחר ההדדיים, וכן בשורה ארוכה של סוגיות אזוריות ובינלאומיות. שני המנהיגים סיכמו על המשך העמקת שיתוף הפעולה והשיח בין המדינות בכלל המישורים.
ראש הממשלה בנט נחת בצהריים בעיר שארם א-שייח׳ והתקבל על ידי שר החוץ המצרי, סמאח שוקרי, ושר המודיעין המצרי, עבאס כמאל. לאחר מכן, פגש רה"מ את נשיא מצרים א-סיסי במתחם הנשיאותי לפגישה חמה בארבע עיניים שארכה כשלוש שעות. לאורך הפגישות דיבר הנשיא בערבית ותורגם לאנגלית, ראש הממשלה דיבר בעברית ותורגם לערבית.
ראש הממשלה הודה לנשיא א-סיסי על תפקידה החשוב של מצרים באזור, וציין כי בחלוף למעלה מארבעה עשורים הסכם השלום בין המדינות מוסיף לשמש אבן יסוד בביטחון המזרח התיכון וביציבותו. בנט הדגיש את התפקיד המשמעותי שמצרים ממלאת בשמירה על היציבות הביטחונית ברצועת עזה, ובמציאת פתרון לסוגיית השבויים והנעדרים.
מוקדם יותר נמסר מטעם הנשיא המצרי כי השניים דנו ב"דרכים ומאמצים להחייאת תהליך השלום" בין ישראל לפלסטינים, לצד שורת נושאים בילטרליים ואזוריים. לפי דיווחים בתקשורת הערבית, מצרים אף הציעה לבנט לערוך ועידת שלום בינלאומית.
בתום הפגישה, החלה פגישת עבודה בהשתתפות הצוותים, בה השתתפו מהצד המצרי שרי החוץ והמודיעין, ומצד הישראלי ראש המל"ל, ד"ר איל חולתא, המזכיר הצבאי, אלוף אבי גיל, והיועצת המדינית, שמרית מאיר. חברים נוספים במשלחת הישראלית היו מתאם נושא השבויים והנעדרים ירון בלום, ראש הסגל במשרד רה"מ טל גן צבי ושגרירת ישראל במצרים אמירה אורון.
אחרי פגישת העבודה, סעדו הצוותים לארוחת צהריים משותפת בהשתתפות ראש הממשלה והנשיא.
ראש הממשלה בנט נשא דברים טרם המראתו חזרה לישראל: "סיימתי עכשיו ביקור ראשון אצל נשיא מצרים. הפגישה הייתה חשובה מאוד וטובה מאוד. במהלך הפגישה, בראש ובראשונה, יצרנו תשתית לקשר עמוק להמשך הדרך".
"דנו בשורה של סוגיות בתחום המדיני, בתחום הביטחוני, בתחום הכלכלי, ובדרכים להעמיק את הקשר ולחזק את האינטרסים של המדינות שלנו. ישראל הולכת ונפתחת למדינות האזור, והבסיס להכרה ארוכת השנים הזו היא השלום בין ישראל למצרים. לכן, בשני הצדדים אנחנו חייבים להשקיע בחיזוק הקשר הזה, ואת זה עשינו היום".
בתוך כך, כמה שעות לפני פגישתם של בנט וא-סיסי הודיעה חברת התעופה המצרית Egyptair כי תתחיל לטוס לישראל אחרי סוכות ותפעיל ארבע טיסות ישירות בשבוע בקו קהיר-תל אביב. לראשונה המטוסים יפעלו עם דגל מצרים, כאשר עד עכשיו חברת Air Sinai טסה בלי הדגל.