מחר תשוב הכנסת מפגרה ותפתח את מושב הקיץ: בצל המשבר הפוליטי, שהעמיק כתוצאה מפרישתה של ח"כ עידית סילמן מתפקידה כיו"ר הקואליציה, ומהכרזת מפלגת ימינה על ח"כ עמיחי שיקלי כפורש, המשך דרכה של הממשלה הנוכחית עדיין לא ידוע. סגן השר אביר קארה (ימינה) התייחס היום (ראשון) לדברים, בשיחה עם ענת דוידוב, בתוכנית "איפה הכסף?" ב-103FM.  

בפתח השיחה, שיבחה דוידוב על אישור הממשלה למתווה העסקים שנפגעו בתקופת האומיקרון. סגן השר קארה הצטרף לשמחה, ואמר: "זה מגיע אומנם באיחור אבל אחרי לחץ מאוד גדול שלי, לחץ מאוד גדול שלנו, קיבלתי גיבוי מראש הממשלה ומראש הממשלה החליפי. היום הובא לאישור הממשלה חוק האומיקרון שמביא האוצר יחד עם שר האוצר אחרי סיכום משותף שלנו. זה החוק הראשון שמגיע למליאה. יעבור בקריאה ראשונה בכנסת לטובת כל בעלי העסקים הקטנים והבינוניים ששומעים אותנו ויצאו מתקופה לא פשוטה".

"אני לא רואה את סילמן או שיקלי מתנגדים לחוק הזה. החוקים שאני מביא בכנסת אלו חוקים שלא קשור לרק ביבי או לא ביבי, לא קשורים לימין או שמאל וגם לא אמור להיות קשור לאופוזיציה וקואליציה", הסביר סגן השר, "אף אחד לא עושה איתי חשבנות. עושים חשבנות עם הציבור ששלח אותנו לכנסת. אני עובד רק אצל הציבור ששלח אותי לכנסת. אני מקווה מחר, ואני יודע שרוב חברי הכנסת, גם אופוזיציה וגם קואליציה מגיעים לעבוד למען הציבור ואני מקווה שיהיה לזה ביטוי מחר בהצבעה".

"קורא לעידית ולכל חברי הכנסת לשתף פעולה בחודשיים הקרובים"

נכון לרגע זה ח"כ סילמן מכהנת כיו"ר ועדת הבריאות. דוידוב שאלה האם זמנה בתפקיד שאול? סגן השר השיב כי "היא יו"ר ועדת בריאות בינתיים. אנחנו נמצאים במצב פוליטי לא פשוט, אני לא נכנס לחלוקת התפקידים, אני מקווה מאוד שהיא תמשיך להצביע יחד עם הקואליציה ותעשה כל מה שאפשר כדי לשרת את האזרחים שתמכו".

דוידוב ניסתה להבין מה נאמר מבעד לאמירותיו, ותהתה: "אז היא כן תשב כי אתם צריכים את האצבע שלה או לא? מה אתה חושב?" סגן השר קארה נמנע מלענות ישירות לשאלות המגישה, וציין: "אני לא פרשן פוליטי אז אני לא יכול לפרש מה יעשו ואיך הדברים ימשכו הלאה. אני מצפה, מקווה וקורא לעידית ולכל חברי הכנסת לשתף פעולה בחודשיים הקרובים להעביר חקיקה שהיא לטובת האזרחים. אני חושב שכל חברי הכנסת עכשיו במצב הפוליטי שנוצר יכולים בכל הנושאים שקשורים לחברה וכלכלה להצביע בעד הציבור הישראלי. בשאר הנושאים שימשיכו לריב".

בהמשך, שבו דוידוב וקארה אל חוק האומיקרון והשינויים אותם הוא צפוי לעבור בכנסת. סגן השר הודה כי "גם אני בעצמי רוצה לעשות שני שינויים בוועדה. יש שם שני שינויים קוסמטיים קטנים. כרגע מדובר על ירידה של 35 אחוזים ואני חושב שצריך לשפר את זה ל־25 אחוזים ירידה. הדבר הנוסף שאני חושב שצריך לשפר במענקים ובוועדה ואני מקווה שכל חברי הכנסת יהיו איתי באירוע הזה יחד, אנחנו נתנו אומנם דגש מאוד גדול לעסקים שהם מעל 300 אלף מחזור שנתי, עד 300 אלף אנחנו צריכים טיפה לשפר את המענק". 

עוד אמר: "אלו שני דברים שאני אציג אותם בוועדה בצורה מאוד מקצועית עם מצגת, ואני אסביר למה אני חושבת שדעתי זאת הנכונה ואני מקווה שחברי הועדה וחברי הכנסת יצביעו בעדה ונוכל להמשיך הלאה, לשים את האומיקרון מאחורינו עם הפנים קדימה לכיוון התמיכה".

לדבריו, "היחידים שיכולים להגדיל את הרווחה לתושבי מדינת ישראל זה לא הממשלה, הממשלות לרוב הן הבעיה לא הפיתרון, הפיתרון זה המגזר העסקי. דווקא העסקים הקטנים והבינוניים נושאים את כל המשק על הגב שלהם, 64 אחוזים מהמועסקים במשק הישראלי מועסקים בעסקים קטנים ובינוניים".

"שאנו לא קובעים את התנאים בין העובד הזר למעסיק שלו אנו פוגעים בחלשים ביותר"



על החוקים להם הוא מתנגד, הבהיר סגן השר קארה: "הדברים שאני אומר שאני מתנגד זה לא הדת שלי, לא האמונה שלי. זה מה שאני חושב שנכון לעשות מבחינה כלכלית. בשכר המינימום צריך לקבוע שכל התנאים הסוציאליים נקבעים בין עובד למעביד, המדינה יכולה לתת את הקווים הכללים. לא רק לעובדים הישראלים, אני דווקא מסתכל על עובדים זרים. שאנחנו לא קובעים את התנאים בין העובד הזר למעסיק שלו אנחנו פוגעים דווקא בחלשים ביותר בחברה הישראלית. אני מסתכל על הנכים, ישבו בוועדה לשכר המינימום הרבה נציגי ממשלה. הייתה נכה בכיסא גלגלים שעלתה לכיוון המיקרופון ואמרה 'כשאתם מעלים את שכר המינימום אתם פוגעים בי כי הקצבה שלי נמוכה. כשאתם מעלים את שכר המינימום העובד הזר מקבל יותר כסף ואין לי מאיפה להביא לו'".

ברקע המשבר הפוליטי, הדיווחים על הפגישות המשולשות בין קארה, שקד ואורבך לא פוסקים. על כך טען: "הרבה מאוד פעמים מנסים לשים אותי בכל מיני מסגרות כאלו ואחרות, אני לא שייך למסגרת. יש לי ציבור גדול ששלח אותי לכנסת, אני סומך על הציבור שלי והוא עליי. אני שייך לימינה. כל פעם לנסות לשים אותי באיזשהו בלוק או באיזושהי קבוצה. הבלוק היחידי שיש לי איתם זה שחשוב לנו להשיג למען הציבור. יחד עם איילת העברתי את רישוי העסקים בשבוע שעבר".

"אנחנו מאוחדים בזה", המשיך, "בשמונה שבועות הקרובים חשוב לשלושתנו לנצל את מושב הקיץ גם כדי לייצב את הספינה וגם כדי להשלים כמה שיותר הישגים לציבור הישראלי בנושאים כלכליים", הדגיש, והוסיף: ""כל חברי הכנסת, קואליציה ואופוזיציה, בחוקים שאנחנו מביאים שכל אחד שישפוט את עצמו לפי הציבור ויחליט באיזה דברים רוצים לתמוך ובאיזה לא. אני דווקא חושב שהמצב הזה נותן לנו הזדמנות מאוד גדולה. הרבה מאוד מהדברים שאנחנו רוצים עכשיו להעביר או יכולים להעביר הם לא בחקיקה ראשית, הם לא חייבים לקרות בכנסת, הם יכולים לקרות במשרדים הממשלתיים".

"לא מכיר את המושג עריקות"

בסיום השיחה, שאלה דוידוב את קארה האם הוא מתחייב שלא יערוק, והשיב: "אני לא מכיר מושג כזה. אני מחויב לציבור ששלח אותי במאה אחוזים, אני לא מכיר את המושג עריקות אני מתחייב שאני משרת את הציבור ששלח אותי לכנסת ואעשה את זה מאיפה שתהיה לי הפוזיציה הטובה ביותר ומהמקום שבו אוכל להשפיע הכי הרבה, שם אני אהיה ושם אני אעשה".

דוידוב לא הסתפקה בתשובתו של קארה, ותקפה: "התשובה לשאלה שלי היא או כן או לא". סגן השר טען מנגד כי "את מדברת במושגים שאני לא מכיר".

"עד היום קיבלתי גיבוי מלא מראש הממשלה, אני לא רואה איך זה קורה אחרת ואני לא חושב שבהרכב אחר של ממשלה הייתי מצליח, אני חבר הכנסת עם הכי הרבה הישגים בכנסת הזאת. זה נוצר כתוצאה משותפות יחד עם ראש הממשלה, צריך גם לדעת להגיד תודה", סיכם.

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm