צה"ל חשף הבוקר (ראשון) את שמו ותמונתו של סא"ל מחמוד ח׳יר א-דין ז״ל, שהיה ידוע עד היום כסא"ל מ' ונפל בפעולה ברצועת עזה ב-2018. מאז שעות הבוקר החלו אנשי ציבור רבים לקרוא לשינוי חוק הלאום, שלטענתם הופך את הדרוזים לאזרחים סוג' ב' בישראל
הראשון לעשות כן היה שר האוצר אביגדור ליברמן, שסיעתו תמכה אז בחוק. ליברמן כתב בטוויטר כי "ישנה סתירה מובהקת בין חוק הלאום בגרסתו הנוכחית לכל דברי השבח לגיבור ישראל, סא״ל מחמוד ח׳יר א-דין ז״ל. זו ההזדמנות לתקן את חוק הלאום ולקבע את מגילת העצמאות כחוק יסוד. אני קורא לאופוזיציה ולקואליציה לחשב מסלול מחדש ובמקום להסתפק במילים כמו ״אחים לנשק״ לחברה הדרוזית, לעשות את הנדרש".
בתגובה כתב לו הפרשן הצבאי של חדשות 13 על שיחתו האחרונה עם ח׳יר א-דין ז״ל, שבועות לפני שנהרג. "זה יעשה צדק עם זכרו ועם חבריו שממשיכים בדרכו. שבועות לפני שנפל אמר לי מחמוד: 'אני מחכה לראות מי יהיה החלל הראשון סוג ב''. זה היה הוא".
זה יעשה צדק עם זכרו ועם חבריו שממשיכים בדרכו. שבועות לפני שנפל אמר לי מחמוד: ״אני מחכה לראות מי יהיה החלל הראשון סוג ב״. זה היה הוא
— Alon Ben-David (@alonbd) May 15, 2022
כזכור, בחודש יולי אשתקד שופטי בית המשפט העליון בהרכב מורחב דחו את 15 העתירות שהוגשו נגד חוק יסוד הלאום שבהן התבקש בית המשפט לקבוע האם בשל תוכנו הוא אינו ראוי להוות חלק מחוקתה העתידית של המדינה. הרכב השופטים שכלל את נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות והמשנה לנשיאה חנן מלצר, נימק את החלטתו ואמר כי אין מקום להורות על ביטול החוק או להתערב הוראה בהוראותיו. בית המשפט נימק בנוסף לכך כי חוק הלאום נועד לעגן את מרכיבי זהותה של המדינה כמדינה יהודית, מבלי לגרוע ממרכיבי זהותה הדמוקרטית של המדינה.
חוק הלאום אושר בכנסת ב-2018 ברוב של 62 תומכים, בינhהם חמישה חברי כנסת ממפלגת ישראל ביתנו, מול 55 מתנגדים ושני נמנעים.