ממשל ביידן ביקש לאחרונה מישראל טילי נ"מ ישנים מדגם "הוק" שהוצאו משירות ונמצאים במחסני צה"ל, כדי להעביר אותם לאוקראינה לצורך חיזוק מערך ההגנה האווירית שלה מפני תקיפות של חיל האוויר הרוסי, כך מסרו בכירים ישראלים ואמריקאים ל"וואלה!".
"המלחמה תגיע למוסקבה": אחרי שנודע שתקבל טנקים, אוקראינה באיום ישיר על רוסיה
עוד על פי הדיווח, פקיד ישראלי בכיר אמר כי ראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון דרור שלום, אמר למקביליו במשרד ההגנה האמריקני כי אין שינוי במדיניות ישראל ששוללת אספקת נשק לאוקראינה. שלום אמר למקביליו בפנטגון כי מערכות ה"הוק" שבידי ישראל אינן שמישות ולא יכולות לתפקד כיוון שאוחסנו שנים רבות ללא כל תחזוקה. הוא ציין כי השימוש היחיד בהן יכול להיות כגרוטאות מתכת.
עם זאת, בכירים ישראלים טוענים כי הטענה הזו אינה מדויקת. לדבריהם, בשעה שאת המשגרים כנראה לא ניתן להחזיר לפעולה, הרי שמאות מיירטי ה"הוק" שמאוחסנים בישראל יכולים לעבור שיפוץ ולחזור לשימוש מבצעי, כך כאמור על פי הדיווח.
"מדיניות מערכת הביטחון לא השתנתה, כל בקשה נבחנת לגופה. מעבר לכך איננו מתייחסים לפרטים נוספים", נמסר בתגובה ממשרד הביטחון. הבכיר האמריקאי ציין כי בקשה דומה הועברה בחודשיים האחרונים לכמה מדינות נוספות שעדיין משתמשות במערכת ה"הוק" או כאלה שמחזיקות אותן באיחסון. ארצות הברית מנסה בעצמה בימים אלה לשפץ משגרים ומיירטים של מערכת ה"הוק" שנמצאים ברשותה ולהעביר אותם לאוקראינה.
טילי נ"מ מדגם "הוק" נרכשו מארצות הברית ע"י ישראל כבר בשנות ה-60. ישראל עשתה בהם שימוש במלחמת ששת הימים ובמלחמת יום כיפור. באותן שנים נחשבה מערכת ההגנה האווירית הזו, שפותחה על ידי חברת "ריית'יאון" האמריקאית, לטכנולוגיה המתקדמת ביותר.
אוסטין אמר לראשי איפא"ק כי מערכות ה"הוק" שארצות הברית סיפקה לישראל עזרו לה להגן על עצמה מפני מצרים וסוריה בשנות ה-60 וה-70. "כעת, טילי ה"הוק" כבר אינם פסגת הטכנולוגיה. אבל הם יכולים לסייע לדמוקרטיה אחרת שנמצאת במצור להגן על עצמה", אמר שר ההגנה האמריקני. אוסטין הוסיף כי ארצות הברית פועלת מול בנות בריתה ברחבי העולם כדי לספק מערכות הגנה אווירית מדגם "הוק" לצבא אוקראינה.
בנאום שנשא ב-10 בינואר בכינוס של השדולה הפרו-ישראלית איפא"ק בוושינגטון שר ההגנה האמריקני לוייד אוסטין רמז לבקשה שהעביר הממשל לישראל לגבי טילי ה"הוק". דבריו עברו מתחת לרדאר וכמעט לא זכו לכל התייחסות בתקשורת.
לפני כעשור צה"ל פלט את טילי ה"הוק" משירות פעיל ופירק את יחידות המילואים שהפעילו את המערכת. פקיד ישראלי בכיר אמר כי כ-10 סוללות משגרי "הוק" הועברו לאחסון בימ"חים של צה"ל יחד עם מאות מיירטים והם נמצאים שם עד היום.
במהלך השנים ישראל רכשה מערכות הגנה אווירית חדשות מארצות הברית ובראשן מערכת הפטריוט. ישראל אף פיתחה בעצמה שורה של מערכות הגנה אווירית מתקדמות ביותר כמו "כיפת ברזל", "חץ" ו"שרביט קסמים".