תא"ל (במיל') אופיר שהם, לשעבר ראש מנהל למחקר ולפיתוח אמצעי לחימה בצה"ל, התראיין היום (שני) בתוכניתם של ענת דוידוב וגדעון אוקו ב-103FM, והתייחס למחאה נגד הרפורמה במערכת המשפט והמחאה שיצאה לירושלים.

"אין יוצא ואין בא": לפני ההפגנה בכנסת, המפגינים חסמו את נתב"ג
החקיקה מתחילה: הצבעות ראשונות בסעיפי הרפורמה המשפטית יחלו

"אנחנו רואים מה שקורה במדינה ומאות מאיתנו, מעל 500 מבוגרי תלפיות, החלטנו שאנחנו פשוט לא יכולים לעמוד מנגד", אמר שהם בפתח דבריו, "זה לא שאנחנו מייצגים את תוכנית תלפיות, אבל אנחנו כבוגרי תלפיות ששירתנו באהבה את המדינה בכל זרועות מערכת הביטחון הרבה מאוד שנים, ורבים מאיתנו שירתו את המדינה כמובילים באקדמיה, בתעשייה הביטחונית, בהייטק, אנחנו פשוט לא יכולים לעמוד מנגד כשאנחנו רואים מהלכים שהם שינויי חקיקה שיפגעו באזרחים, במדינה ובביטחון".

"שירתתי 36 שנים בצה"ל בכל המקומות שבהם אפשר להשפיע", הוסיף, "גם כקצין מחקר ופיתוח, גם במסלול קרבי כמפקד סט"יל, גם כרמ"ח תקציבים וכלכלה של חיל הים, עוזר ראש אגף התכנון של הצבא וכראש מפא"ת. בכל צומת שיכולתי להשפיע תרמתי כמיטב יכולתי וכמוני רבים אחרים. אני חושש מכך שכאזרחים תהיה פגיעה קשה בשלטון החוק ובדמוקרטיה, שיהיה כאן שלטון שאין בו איזונים ובלמים ושלא ישמור על זכיות הפרט, לאו דווקא שלי, זכויות הפרט של כולם, של המיעוט, של כלל האזרחים".

המחאה נגד הרפורמה במערכת המשפט (צילום: אבשלום ששוני)
המחאה נגד הרפורמה במערכת המשפט (צילום: אבשלום ששוני)

"אני חושש מזה שהמדינה שיש לה הישגים אדירים בכלכלה, בהייטק, באקדמיה, בביטחון, שאנחנו כתלפיונים שותפים להישגים האלה, אני חושש שההישגים האלה יפגעו, שהחלשת מערכת המשפט תפגע בהם ואפילו בביטחון המדינה. כל מי שרואה את המעמד של מערכת המשפט הישראלית וכיצד הוא עוזר לנו בשמירה על ביטחון המדינה, חרד ממה שעלול לקרות", ציין.

לאחר מכן נשאל שהם כיצד הרפורמה עלולה לפגוע בביטחון המדינה, והשיב: "היתרון הטכנולוגי והאיכותי שלנו תלוי בכך שכל מי שיכול לתרום למדינה מכל דעה, מין, אמונה, מוצא, מסוגל להשתלב במערכות שלה, גם האזרחיות, גם הביטחוניות, ושהוא יודע שהוא יכול לסמוך על השלטון במדינה. אני יכול לומר שלא פעם כשהשתתפתי בפורום מטכ"ל, בדיונים שונים כאשר היינו תחת מתקפה בינלאומית בביקורת אחרי מבצעים גדולים שמדינת ישראל נאלצה לצאת אליהם, ידענו שההגנה מפני תביעות מבית דין בינלאומי היא מערכת המשפט שלנו".

לסיום אמר שהם כי "אנחנו לא שוברים את הכלים, אלא לא יכולים לעמוד מנגד, מרגישים שחשוב מאוד שנשמיע את דעתנו. אני היום מאז שפרשתי, כבר שנים עוסק בהשקעות בהייטק ובהון סיכון, ואני יכול לומר שרבים מאיתנו משולבים בכל העולמות הללו ורואים מה יכול לקרות. אנחנו לא שוברים את הכלים, הפוך בדיוק, אנחנו מתריעים ומבקשים לעצור את המהלכים להחלשת מערכת המשפט והמשטר הדמוקרטי פה".

עריכה: ירדן חדד 103FM