מנכ"ל "הביטחוניסטים", תא"ל (מיל') אמיר אביבי שוחח היום (שני) עם יואב מינץ בתוכניתו ברדיו צפון 104.5FM על הסיכון הביטחוני שעלול להיות בעקבות המצב שישראל נמצאת בה, על פיטורי שר הביטחון יואב גלנט, ובנוסף, על ההתפרקות האפשרית של צה"ל.

יו"ר ההסתדרות הכריז על שביתה כללית במשק, נעצרו ההמראות מנתב"ג
יואב גלנט פוטר בצדק? זה מה שאתם קבעתם

בפתח הראיון נשאל אביבי עד כמה תושפע מערכת הביטחון מפיטוריו של שר הביטחון והשיב: "אני חושב שכל המדינה מרגישה בטלטלה. תקופה מאוד מורכבת ומסובכת. זה פחות טלטלה במערכת הביטחון עצמה. זאת מערכת שמכניסים לה פיקוד והיא מתיישרת ונכנסת לשגרה שלה מהר. הבעיה הקשה בסופו של דבר שהאויבים שלנו מסביב מסתכלים ואומרים 'המדינה הזאת בתהליך של התפרקות'".

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים<<<

"יש כרגע שיח מאוד ערני ברמת הממשלה האיראנית וחיזבאללה. יש שם דיון עמוק שבו נשאלת השאלה 'לאן לוקחים את זה מפה'. יש פה שתי אופציות, או לתת לישראלים להמשיך בתהליך ההתפרקות שלהם כמו שהם מבינים אותו או לנצל את ההזדמנות של החולשה ולתקוף. הקולות שקוראים לתקוף הולכים וגוברים ככל שהבלגן פה גובר. זה מעלה מאוד את הסיכוי לאיזושהי מערכה רחבה מסביב לגבולות שלנו: עזה, לבנון, עיראק, תימן, סוריה, יהודה ושומרון ואולי חלקים מערביי ישראל. יש פה פוטנציאל מאוד נפיץ. כמובן לצד זה, נושא הסרבנות משפיע על האופן שרואים אותנו. זה אחד הדברים שהצבא לא גדע, לא טיפל בהם בצורה נחרצת והתופעה הזאת עדיין קיימת", המשיך.

כשנשאל לגבי פיטוריו של גלנט, השיב: "אני אישית עבדתי שש שנים מאוד צמוד תחת פיקודו של גלנט, כשהייתי ראש לשכת הרמטכ"ל והוא היה מזכירו האישי של ראש הממשלה שרון. מכיר אותו מקרוב, קצין מאוד אמיץ, מקצועי, ערכי, שתמיד אומר את הדברים שהוא מאמין בהם בלי חשש והוא עשה את זה גם פה ואמר את דברו. הוא למעשה העביר את המסר שהצבא העביר. וביקש לעבור בשקט את יום העצמאות ה-75 בצורה רגועה. אבל צריך לאזן, נוצר פה מצב שאני חושש ממנו ומתריע בפניו כמה שבועות. אם בסופו של דבר הסרבנות תכופף את מדינת ישראל, נגיע ליום הזה שאיומים בסרבנות יביאו לכך שממשלה לא תהיה מסוגלת לנהל מדיניות, אני חושב שהסיכון הביטחוני של זה, יכול להיות עשרות מונים ממה שמדברים. זה עלול להביא להתפרקות טוטאלית של הצבא".

בסיום הראיון, חתם אביבי: "בסופו של דבר הממשלה לא תוכל לנהל מדיניות בגלל פוליטיזציה בצבא, יש כרגע 90 אחוזים שלא שותפים לדבר הזה אבל יושבים ומסתכלים על מה שקורה ויגידו: זהו, ככה זה עובד. בפעם הבאה תהיה פה ממשלה אחרת, תרצה לפנות ישובים או כל פעולה שלנו לא ייראה, אז גם אנחנו נעשה אותו דבר. הסכנה פה אדירה. אתה מסתכל שני צעדים קדימה ולהבין את ההשלכות ארוכות הטווח. במסר של שר הביטחון יש שני צדדים. צד קל לכולנו להתחבר אליו: בואו נחכה כמה שבועות, נעבור את  החגים, ניתן זמן לשיח. האמירות תלויות במבחן התוצאה, מצד שני יכול להיות שהסרבנות תגבר".