בזמן שאנו אסירי תודה על השנים שבילינו יחד, אנו גם מתאבלים על תוחלת החיים הקצרה של בעלי החיים. אנו מבלים רק כ-14 אחוזים מחיינו עם חברינו האהובים בעלי ארבע הרגליים. עם זאת, צוות של מדענים מאוניברסיטת וושינגטון, ניסה להבין, איך יצליחו לגרום לכלבים לחיות שנתיים עד ארבע שנים יותר.
בפרויקט שנקרא "הזדקנות כלבים" בעל שלושה שלבים, השלב הראשון היה לגלות האם תרופה בשם "רפמיצין" תוכל לסייע לחיים ארוכים יותר אצל כלבים. השימוש בתרופה האריך את תוחלת החיים של עכברים ב-25 אחוזים, ובני אדם כבר החלו להשתמש בה לפני השתלות כליה.
בניסויים הראשונים, התרופה נוסתה על 24 כלבים מבוגרים מגזע רועה גרמני, לברדור וגולדן רטריבר, ונמצא כי היא שיפרה את תפקודי הלב שלהם. בעקבות זאת, החוקרים ניסו אותה על 50 כלבים נוספים כחלק מהשלב השני בפרויקט, תוך שהם בדקו את ההשפעה שלה על התפקוד הקוגניטיבי של הכלב ופעילותו.
ד"ק מאט קברליין, אמר: "אנו מוצאים ש-10 שבועות של טיפול ברפמיצין במינון נמוך, בכלבים בגיל העמידה, עוברים נהדר וללא תופעות לוואי. ניתן לראות שיפור בתפקודי הלב, ממש בדומה לניסוי בעכברים מבוגרים". עם זאת, למרות שהוכח שהתרופה מאריכה את תוחלת החיים של העכברים, לא בטוח שיש לה את אותה ההשפעה גם על כלבים. הדבר גרם למומחים להרחיב את מספר הנבדקים בשלב השלישי של המחקר.
"הניסוי שלנו מספק את ההוכחות הראשוניות לכך שרפמיצין עשויה לשפר תפקודים רבים כאחד. במחקר הבא, אנו מתכננים לבצע ניסויים קליניים אקראיים עם מספר רב יותר של כלבים בגיל מבוגר, שייבדקו במשך תקופה ארוכה יותר", אמר הד"ר וסיכם: "הדבר יאפשר לנו לגלות באופן מעמיק יותר את השפעות הרפמיצין. כך נוכל לגלות האם יש הבדלים בתמותה".