מדי שנה, למעלה מ-200,000 נשים נפגעות מאלימות משפחה, כשמעט מאוד מהן מדווחות לרשויות. 17 נשים נרצחו מאז תחילת שנת 2023 ואין אנו רואים צל של תקווה לעשיית סוף לאלימות נגד נשים באופק. למרבה הצער, האלימות קיימת בכל חברה וכשההרתעה אינה מספקת, אנו ממשיכים לשמוע על מקרי רצח נוספים.
מאי פרץ, שחקנית זמרת ורקדנית, השתתפה בפרויקט להעלאת המודעות לאלימות נגד נשים בשתי שפות - עברית וערבית, בשיתוף עם צלמים יהודים וערבים ממכללת תילתן - המכללה לתקשורת ועיצוב בחיפה. התמונות שצולמו במסגרת הפרויקט עוצמתיות אך מזעזעות באותה הנשימה, מאחר והאלימות שעוברת דרך עדשת המצלמה הינה כואבת למרות שאינה פיזית.
פרץ שיתפה בתחושותיה: "היה לי חשוב להשתתף בפרויקט הזה. אני מאמינה בתרבות, מאמינה בכוח שלה ליצור שינוי, לעזור, להציל נפשות ולצערי הרב הפרויקט הזה הכרחי. הנושא של אלימות נגד נשים בוער ומזעזע כל פעם מחדש. מתחילת השנה נרצחו בערך 17 נשים בישראל והעולם ממשיך להסתובב. איך אנחנו כחברה מונעים את המקרה הבא, עוצרים הכל ואומרים די? כולנו, נשים וגברים כאחד. זה יכול לקרות לכל אחת מאתנו".
חנין נסייר, צלמת מהמגזר הערבי שלקחה חלק בפרויקט, סיפרה למעריב: "הצילומים לא היו קלים. לא רק צילמנו את השחקניות כשהן 'קורבנות אלימות', אלא היו בינינו גם כמה שעברו התעללות בעצמן או הכירו משהי שחוותה זאת על בשרה. לקח לנו יותר משבוע לחשוב על הרעיון, איך נצלם ואיך נוכל להדגיש את האלימות ולזעזע. אני אישית לא חוויתי אלימות במשפחה אבל יצא לי לראות ולהכיר אישה שעברה זאת, ואין יותר כואב מזה שאי אפשר לעשות כלום". היא הוסיפה: "נשים צריכות לדעת שיש לא מעט עמותות שיתמכו בהן וזה בדיוק המסר שניסינו להעביר דרך התמונות שצילמנו. הגיע הזמן להפסיק לשתוק ולהתחיל לדבר, גם אם זה קרה להן רק פעם אחת".
פרץ סיכמה: "כבוד הוא לי להיות חלק מפרויקט כזה. המניע שלי הוא כוח, הדרך לדבר, להגיד, לשנות, וכל פרויקט כזה שמטרתו לעשות טוב מרגש אותי מחדש. בנוסף, בקרוב עומד לצאת סרט קצר שאני משחקת בו בתפקיד ראשי ביחד עם השחקן שרון צור, שמדבר על הטרדות מיניות בעולם הספורט וקשר השתיקה שסובב אותן. אנחנו צריכים להודות בכל יום לכל האנשים שמקדישים את עצמם כדי לעשות שינוי ופועלים בנושא הזה – כמו הפורום של מיכל סלה והמנכ"לית מעוררת ההשארה לילי בן עמי, אחותה של מיכל ז"ל, שפועלת ומקדישה את עצמה למלחמה בתופעה המזעזעת הזאת".