כולנו מכירים את "חוק חמש השניות": אם אוכל נופל על הרצפה, יש לנו חמש שניות להרים אותו והוא עדיין יהיה ראוי לאכילה. אבל האם זה באמת נכון? מיקרוביולוג בשם טים קול יצא לברר. הוא ערך ניסוי פשוט: הוא רכש שקית פופקורן טרי בקולנוע, ואז אסף כמה גרעינים ישנים שנפלו על הרצפה.

קול ערך בדיקה במעבדה, הוא הניח שתי דגימות - האחת של הפופקורן הטרי, והשנייה של הפופקורן שנפל לרצפה - בתמיסה מיוחדת והכניס אותן לצלחות פטרי. לאחר זמן מה, הוא צילם את התוצאות באמצעות טיימליפס וההבדל היה ברור: הפופקורן הטרי נותר נקי, בעוד שדוגמת הרצפה גידלה יער של פטריות וחיידקים.

התגובות לא איחרו להגיע, וגולש אחד כתב: "חוק חמש השניות פשוט לא עובד, מסתבר". אחר הגיב: "הסוף לחוק שלוש/חמש השניות". קול הסביר כי הוא נהנה לפרסם את ממצאיו ברשת החברתית TikTok כדי לחשוף את הציבור לרמות הלכלוך הגבוהות במשטחים שונים. "רציתי להראות באופן ויזואלי מה צומח סביבנו", אמר. "זה עוזר לענות על שאלות רבות שיש לאנשים".

עם זאת, חשוב לציין שלא כל משטח מזוהם באותה מידה. קול שיתף כי "הדבר הנקי ביותר שבדקתי, להפתעתי, היה משאבת דלק בתחנת דלק. חשבתי שהיא תהיה מלאה בחיידקים, אבל הופתעתי לגלות שצמחו רק חמש מושבות". לסיכום, בפעם הבאה שאוכל נופל לכם על הרצפה, עדיף פשוט לוותר עליו. חוק חמש השניות הוא מיתוס, ופופקורן מהרצפה הוא לא רעיון טוב.