הבצל הוא תוספת נפלאה למגוון רחב של מנות, אבל החיתוך שלו מלווה פעמים רבות בדמעות ובצריבה מתמשכת בעיניים. החדשות הטובות הן שישנם כמה טיפים מדעיים שיעזרו לכם לצלוח את המשימה הזאת בלי להזיל דמעה.
1. הפעילו מאוורר
ד"ר אבי ת'יל, מדענית מזון, הסבירה ל"אל-ערבייה" כי מאוורר המופעל בזמן החיתוך יסלק את האדים המופקים מהבצל מעיניכם. אדים אלו הם שמעוררים את תגובת הדמעות בעיניים.
2. משקפי מגן - לא רק למעבדה
למרות שזה עשוי להיראות קצת מצחיק, ד"ר ת'יל המליצה על משקפי מגן כפתרון יעיל. משקפי המגן יוצרות מחסום פיזי בין העיניים לבין אדי הבצל.
3. קירור מוקדם - בצל מצונן = עיניים יבשות
ד"ר בריאן קוואק לי, מומחה לתזונה ופרופסור בבית הספר לרפואה בהרווארד ששוחח עם "אל-ערבייה", הציע לקרר את הבצל במקרר או בקערה עם מים וקרח למשך 20 דקות לפני החיתוך. הקירור מאט את פעילות האנזים בבצל שאחראי לפליטת האדים שגורמים לנו לדמוע.
4. השתמשו בחומץ
לדברי פרופ' לי, תוספת של חומץ, כמו לימון או חומץ לבן, בזמן החיתוך עשויה לסייע במניעת דמעות. החומציות מנטרלת את פעילות האנזים, וכתוצאה מכך מפחיתה את ייצור האדים. בונוס: טריק זה אף משפר את טעם הבצל בבישול.
5. הדליקו נרות
פרופ' לי הוסיף כי הדלקת נרות רגע לפני חיתוך הבצל עשויה לסייע בנטרול האדים. נרות ריחניים אף יעילים יותר לצורך זה.