כשאנחנו מזמינים נופש בבית מלון, רובנו לא מתלבטים ומוסיפים גם ארוחת בוקר. מי לא אוהב אומלט עם תוספות כשמסביב בופה עמוס בכל טוב? ובכן, אולי לא הכל כל כך טוב. מומחים חשפו כי ישנם כמה מזונות שעדיף לדלג עליהם מכמה סיבות. אז אם התעוררתם ברגע האחרון ואתם ממהרים לצחצח שיניים כדי לא לפספס את ארוחת הבוקר - כדאי שתקראו את הכתבה הזו קודם.
לפי ה-The Sun הבריטי, על פי המיקרוביולוג ג'יי טטרו, כדאי לוותר על ממרחים כגון ריבות. הסיבה? אנשים נוטים לטבול את האצבעות בצנצנת, מה שעלול להוביל להעברת חיידקים. טטרו המליץ במיוחד להימנע מממרחים בעלי חיי מדף קצרים כמו מיונז, ורטבים לסלט, מכיוון שהם "קרקע פורייה" לחיידקים. בנוסף, הוא הזהיר מהמזונות הבאים:
8 המזונות שכדאי להימנע מהם בארוחת הבוקר במלון:
1. פירות חתוכים מראש: עלולים להיות מזוהמים מחיידקים כמו אי-קולי, סלמונלה או עובש.
2. דגני בוקר: לכו תדעו כמה אנשים הכניסו את הידיים שלהם לקערות הדגנים.
3. ביצים מקושקשות במגש: קשה לדעת כמה זמן הן עמדו חשופות.
4. פנקייקים: ככל הנראה הכינו אותם על פלאנצ'ה שלא ניקו כבר שבועות.
5. ריבות: עלולות להיות מזוהמות מחיידקים, במיוחד אם אנשים נוהגים לטבול את האצבעות בצנצנות.
6. מיונז ורטבים לסלט: בעלי חיי מדף קצרים ועלולים להוות קרקע פורייה לחיידקים.
7. בשר מעובד: אם הוא עומד חשוף במזנון, ככל הנראה הוא צבר לא מעט חיידקים שעלולים להזיק לבריאות
8. מאפים מתוקים: עתירי סוכר ושומן, ודלים בסיבים תזונתיים.
ובכן, לא הכל שלילי. ישנם גם כמה מזונות שמומלץ לאכול לארוחת בוקר במלון:
1. פירות טריים שאינם חתוכים
2. אגוזים
3. אבוקדו
4. גבינות
5. חביתות טריות שהכינו עבורכם במקום
6. קיש
7. בשר קר חתוך ודגים מעושנים
8. ממרחים בצנצנת סגורה
לסיכום, בפעם הבאה שאתם ניגשים למזנון ארוחת הבוקר במלון, כדאי להיות קצת יותר זהירים בבחירת המזון. התמקדו במזונות טריים ושימו לב לתנאים בהם הם מונחים.