בשינוי דרמטי במדיניותה, חברת מטא הודיעה על החלטתה לאפשר לממשל האמריקאי, סוכנויותיו והחברות הקשורות עימו בתחום הביטחון הלאומי גישה למודלי הבינה המלאכותית שלה למטרות צבאיות. מדובר במהפך משמעותי לאור העובדה שעד כה החברה אסרה במפורש כל שימוש בטכנולוגיות שלה למטרות צבאיות, מלחמתיות ותעשיות גרעיניות במסגרת מדיניות "השימוש המקובל" שלה.
במסגרת ההחלטה החדשה, מודל הבינה המלאכותית "למה" (Llama) של החברה יהיה זמין לשימוש עבור סוכנויות פדרליות וחברות ביטחוניות מובילות, ביניהן לוקהיד מרטין, בוז אלן, פלנטיר ואנדריל. המודל, שהוא בקוד פתוח, יאפשר העתקה והפצה חופשית של הטכנולוגיה על ידי מפתחים אחרים, חברות או ממשלות.
ניק קלג, ראש העניינים הגלובליים במטא, הסביר את ההחלטה: "אנו תומכים בשימושים אחראיים ואתיים במודלים שלנו כדי לתמוך בארצות הברית והערכים הדמוקרטיים במרוץ העולמי לעליונות בבינה מלאכותית". לדבריו, "מטא מעוניינת לתרום לחיזוק הביטחון והשגשוג הכלכלי של ארה"ב ובעלות בריתה הקרובות ביותר", והדגיש כי "התפוצה הרחבה של מודלי בינה מלאכותית אמריקאיים בקוד פתוח משרתת את האינטרסים הכלכליים והביטחוניים".
In a world where national security is inextricably linked with economic output, innovation & job growth, widespread adoption of US open source AI models is good for both security & the economy. Other nations - inc China - understand this and are racing to develop their own open…
— Nick Clegg (@nickclegg) November 4, 2024
החברה הבהירה כי הטכנולוגיה תשמש את הממשל האמריקאי למעקב אחר פעילות טרור ושיפור הביטחון הסייבר. השימוש במודלי הבינה המלאכותית של מטא צפוי לתרום לשמירת ארצות הברית בחזית הטכנולוגית העולמית ולתמוך באינטרסים האסטרטגיים והגיאופוליטיים שלה.
דובר מטא הבהיר כי בנוסף להעמדת הטכנולוגיה לרשות ארה"ב, החברה תשתף את הטכנולוגיות שלה גם עם בעלות בריתה הקרובות - קנדא, בריטניה, אוסטרליה וניו זילנד.
העיתוי של ההחלטה מעניין במיוחד לאור דיווחים על כך שמוסדות בולטים הקשורים לצבא הסיני כבר עושים שימוש במודלים בקוד פתוח של מטא לפיתוח כלי בינה מלאכותית למטרות צבאיות אפשריות. ההחלטה מעוררת ביקורת נרחבת בתעשיית הטכנולוגיה. בשנים האחרונות, עסקאות דומות בין חברות טכנולוגיה לגורמים צבאיים עוררו מחאות משמעותיות מצד עובדי חברות כמו מיקרוסופט, גוגל ואמזון, שהתנגדו לעסקאות שנחתמו עם גורמים צבאיים.
החלטה זו ללא ספק מסמנת שינוי משמעותי בגישה של חברות הטכנולוגיה הגדולות כלפי שיתוף פעולה עם המגזר הביטחוני, ומדגישה את התפקיד המתעצם של בינה מלאכותית בתחום הביטחון הלאומי והצבאי.