כולנו נמות יום אחד, אך האם באמת היינו רוצים לדעת מתי זה יקרה? בעוד שרבים עשויים להשיב בשלילה, יש אנשים סקרנים המעוניינים לדעת את מועד קיצם. עבורם, "שעון המוות" מספק פתרון טכנולוגי חדשני שיכול להכניס את כולם להיסטריה, או לנחת.
אפליקציה חדשנית בשם "שעון המוות" מעוררת עניין רב בקרב הציבור ואנשי מקצוע. האפליקציה, המבוססת על בינה מלאכותית, נועדה לחזות את תוחלת החיים של משתמשיה באמצעות ניתוח מקיף של נתונים אישיים ואורח חיים. כלומר, היא תגיד לכם מתי תמותו.
מאז השקתה ביולי, האפליקציה מתבססת על מסד נתונים מרשים הכולל למעלה מ-1,200 מחקרי תוחלת חיים ונתונים של 53 מיליון משתתפים. באמצעות מידע זה, היא מספקת למשתמשיה תחזיות אישיות לגבי מועד מותם הצפוי. למרות הנושא הרגיש, האפליקציה מושכת תשומת לב מיוחדת מצד מתכננים פיננסיים, הרואים בה כלי חשוב לתכנון פרישה יעיל יותר.
ראיין זברובסקי, מתכנן פיננסי, הסביר לפורבס כי אחד החששות המשמעותיים של אנשים מבוגרים הוא שיחיו מעבר ליכולתם הכלכלית. לדבריו, כלים מבוססי בינה מלאכותית כמו "שעון המוות" יכולים לסייע בקבלת החלטות פיננסיות מושכלות יותר לקראת תקופת הפרישה.
תהליך השימוש באפליקציה כולל מילוי שאלון מקיף. המשתמשים נדרשים לספק מידע דמוגרפי בסיסי, היסטוריה משפחתית, מידע על בריאות נפשית ומחלות כרוניות. בנוסף, האלגוריתמים מתחשבים בגורמים כמו תזונה, פעילות גופנית, רמות לחץ ודפוסי שינה כדי לספק תחזית מדויקת ככל האפשר.
הממצאים הראשוניים מצביעים על גישה אופטימית של האפליקציה. לדוגמה, אנתוני הא, כתב TechCrunch, קיבל תחזית המנבאת כי יחיה עד גיל 90, עם אפשרות להאריך את חייו עד גיל 103 באמצעות שינויים באורח החיים. זאת בהשוואה להערכות המנהל לביטחון סוציאלי, המעריך כי תוחלת החיים הממוצעת לגבר בן 85 בארה"ב היא כ-5.6 שנים נוספות.
פופולריות האפליקציה ניכרת במספר ההורדות המרשים - למעלה מ-125,000 מאז השקתה ביולי, מה שהופך אותה לאחת האפליקציות המדוברות ביותר בתחום הבינה המלאכותית.