מחקר חדש מאוניברסיטת סטנפורד חשף כי נגיף השפעת יכול לשרוד בחלב גולמי בקירור עד חמישה ימים. המחקר, שפורסם בכתב העת Environmental Science & Technology Letters, בחן את התנהגות זן H1N1 PR8 של נגיף שפעת האדם בחלב פרה גולמי המאוחסן בטמפרטורות קירור טיפוסיות. "נגיף השפעת הידוע כ-H1N1 PR8 שרד ונשאר מדבק בחלב גולמי עד חמישה ימים", דיווח Times Now.
אלכסנדריה בוהם, החוקרת הבכירה של הפרויקט, הדגישה את חשיבות הממצאים. "המחקר מדגיש את הסיכון הפוטנציאל להעברת שפעת העופות באמצעות צריכת חלב גולמי ואת חשיבות פיסטור החלב", היא ציינה.
המחקר הראה כי RNA ויראלי נשאר ניתן לזיהוי בחלב גולמי למשך לפחות 57 ימים. בעוד ש-RNA ויראלי אינו מדבק, נוכחותו מצביעה על זיהום פוטנציאלי, ושיטות בדיקה מבוססות RNA משמשות לעתים קרובות לניטור סביבתי של פתוגנים כמו שפעת.
פיסטור החלב חיסל את נגיף השפעת המדבק אך הפחית את נוכחות ה-RNA הויראלי בכמעט 90 אחוז מבלי לחסל אותו לחלוטין. "פיסטור נשאר אמצעי הגנה קריטי נגד העברת מחלות מדבקות דרך מוצרי חלב", ציינה ד"ר בוהם.
"ההתמדה של נגיף שפעת מדבק בחלב גולמי מעלה חששות לגבי נתיבי העברה פוטנציאליים", ציינה מנגיאנג ז'אנג, מחברת נוספת של המחקר. המחקר משלים מחקר קודם של החוקרים שבחנו את השימוש בשפכים לגילוי שפעת העופות.
נגיפי שפעת יכולים להתפשט מבעלי חיים לבני אדם, כמו במקרה של שפעת החזירים, שהובילה לעד 1.4 מיליארד הדבקות אנושיות ברחבי העולם בשנים 2009-2010.
מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) קשר חלב גולמי ליותר מ-200 התפרצויות של מחלות שנגרמו מחיידקים כמו אי-קולי וסלמונלה, במיוחד בקבוצות פגיעות כמו ילדים, קשישים, נשים הרות ואנשים עם מערכת חיסון מוחלשת.
כתבה זו נכתבה בסיוע חברת ה-AI אלקמיק.