השנה החולפת, שהתאפיינה באתגרי מלחמה ובחוסר ודאות, לא פסחה גם על עולם הדייטינג בישראל. מציאות מורכבת, המשלבת מתיחות ביטחונית ולחץ נפשי, השפיעה על תפיסות, העדפות ודפוסי ההיכרויות של רווקים ורווקות רבים. מנתוני אפליקציית ההיכרויות OkCupid עולה כי 72% מהמשיבים דיווחו שהמלחמה הגבירה אצלם את הרצון לחפש קשרים רציניים ויציבים. נשים בלטו במיוחד עם 76% שהביעו עניין זה, לעומת 70% בקרב הגברים.

צעירים מחפשים קשרים יותר רציניים, אילוסטרציה (צילום: אינג'אימג')
צעירים מחפשים קשרים יותר רציניים, אילוסטרציה (צילום: אינג'אימג')

למרות המצב הביטחוני והאתגרים שהגיעו איתו, רבים לא ויתרו על דייטים. 63% מהנשאלים חזרו לדייטינג גם במהלך המלחמה, כשנשים הובילו את החזרה עם 69%. הנתון מעיד על הצורך האנושי בהמשכיות ובחיבור אישי גם בזמנים קשים. עם זאת, לא כולם הצליחו להישאר פעילים: 31% מהמשתמשים ציינו כי הפסיקו את חיי הדייטינג לחלוטין, בעוד 6% מתכננים לחזור לפעילות רומנטית רק לאחר תום המלחמה.

מעבר לחיפוש קשרים, רבים מהרווקים והרווקות שמו דגש על השקעה עצמית. כ-22% מהמשיבים דיווחו כי הם מתמקדים בבריאות נפשית ובטיפול עצמי בתקופה זו. מגמות נוספות שהודגשו מעידות על שינוי בתפיסת המשיכה בזוגיות. כך, 50% מהנשאלים דיווחו כי הם מוצאים משיכה בשותפים שמבצעים מטלות בית ביוזמתם, ו-36% ציינו כי אפילו פעולות קטנות כמו קיפול כביסה מהוות סימן לאופי של בן הזוג.

על אף האתגרים, הקשר המשפחתי נותר עוגן מרכזי עבור רבים: 85% ציינו שהם קרובים מאוד למשפחותיהם, אך 79% הבהירו כי אינם מרגישים לחץ משפחתי למצוא זוגיות. נתונים אלה משקפים שינוי תרבותי שבו רווקים ורווקות שמים דגש על חיבור אישי ומשמעותי יותר מאשר על עמידה בציפיות חברתיות.

דייט ראשון, אילוסטרציה (צילום: אינגאימג')
דייט ראשון, אילוסטרציה (צילום: אינגאימג')

"השפעות המלחמה הארוכה מורגשות גם בשוק הרווקות", אומרת חדי אקסלרד, מרצה בתכנית התואר השני ללימודי משפחה במכללה האקדמית תל-אביב יפו, יועצת זוגית ומשפחתית, ומגישה הפודקאסט Update  שעוסק בזוגיות ומערכות יחסים. "היצע הפנויים הצטמצם משמעותית, כשחלק גדול ממשרתי המילואים בגילאי 20–40 אינם זמינים לדייטים. גם כשהם חוזרים, המדים יוצרים יתרון בהיכרות. לצד זאת, מקומות המפגש השתנו – הפחד מאזעקות ופיגועים דחק דייטים מברים ובתי קפה לבתים ולשיחות וידאו, כמו בתקופת הקורונה. השיחות הפכו עמוקות ואישיות יותר, אך הטראומות והמצוקות הרגשיות מקשות על יצירת קשרים משמעותיים".

התקופה הנוכחית מעלה שאלות רבות בנוגע לעתיד הדייטינג בישראל. היא מציפה גם את הפער בין הצורך האנושי בחיבור ובקשרים לבין האתגרים שמציאות המלחמה מביאה איתה. בזמן שרבים ממשיכים לחפש קשרים רציניים ואותנטיים, ברור כי השפעות התקופה ימשיכו לעצב את הדרך שבה אנשים נפגשים ומתחברים במציאות הישראלית המשתנה.