שר הבריאות של גרמניה קרל לאוטרבך עורר מחלוקת משפחתית קטנה לאחר שהביע את מורת רוחו מטעמה של שוקולד דובאי. לפי T-Online, לאוטרבך כתב ב-X על תמונה של חבילת שוקולד דובאי מיצרן Al Mealim, "לא טעים", כשהוא מחזיק חתיכת ממתק נגוסה בידו השמאלית. זמן קצר לאחר הפוסט שלו, בתו רוזה הגיבה, "אביא לך משהו מאבו דאבי שוב. כפוי טובה".
ביקורתו של לאוטרבך מגיעה על רקע חששות גוברים בגרמניה לגבי בטיחות ואיכות שוקולד דובאי מיובא. רשויות בבאדן-וירטמברג דיווחו על ממצאים מדאיגים בדגימות. שר הצרכנות של באדן-וירטמברג, פיטר האוק, מתח ביקורת על איכות שוקולד דובאי שנבדק. "מהונאה ועד סכנות בריאותיות, הכל נמצא בדגימות הייבוא הראשונות של שוקולד דובאי", אמר האוק, לפי Die Welt.
trying out new drinks and the famous dubai chocolate pic.twitter.com/2S8Xm1hMmh
— 🛋️ (@ecemeats) September 18, 2024
כל שמונה הדגימות שנבדקו על ידי משרד החקירות הכימיות והווטרינריות (CVUA) בבאדן-וירטמברג חשפו בעיות חמורות, כולל מזהמים, חומרי צבע, אלרגנים ושומנים זרים, מה שמעלה חששות בריאותיים ומצביע על הונאה. אחד הממצאים החמורים ביותר היה נוכחות שומשום לא מוצהר בשלוש דגימות מטורקיה. "נוכחות שומשום לא מוצהר מהווה סכנה בריאותית שעלולה להוביל לבעיות חמורות עבור אלרגיים", נכתב בדוח.
יתר על כן, כמעט בכל הדגימות נמצא אחוז גבוה של רכיבים איכותיים מזויפים עם חומרי צבע מלאכותיים. Die Welt דיווח כי חומרי צבע אלה שימשו להצגת המוצרים כאיכותיים יותר, נוהג המטעה צרכנים. בחמש דגימות, במיוחד מאיחוד האמירויות, נמצא תכולת שומן זר במקום שוקולד אמיתי, לפי Tagesschau.
בתגובה לממצאים אלה, הושקה תוכנית מיוחדת קצרת טווח בבאדן-וירטמברג לאיסוף דגימות של שוקולד דובאי ממדינות שלישיות ומוצרים מיוצרים באיחוד האירופי לבדיקה ב-CVUA שטוטגרט. לפי Süddeutsche Zeitung, התוכנית מיועדת לבדוק ולבחון את ההיצע המדינתי של שוקולד דובאי. "כאשר מסומן שוקולד דובאי, חייב להיות גם שוקולד אמיתי עם רכיבים איכותיים ללא זיופים או מזהמים", הדגיש פיטר האוק, לפי Die Zeit.
Ya Allah sedapnya tengok! 😭 Sape dah pernah rasa chocolate dubai ni? Berbaloi takkk dgn harga yg $$$ tu?
— uәәɯ ❤︎࿐ (@thelostcndr3lla) May 12, 2024
Rupanya kat sini pun dah ada jual… 👇🏻 pic.twitter.com/BI2hoJwJB1
הפופולריות של שוקולד דובאי עלתה בגרמניה בזכות טרנדים בטיקטוק ואינסטגרם. בילד דיווח כי שוקולד דובאי התפתח מתופעת אינטרנט למוצר מופץ בהיקף נרחב בגרמניה. המחיר לשוקולד דובאי משתנה לפי ספק, ונע בין 40 ל-80 אירו לקילוגרם, ובגרמניה, שוקולד דובאי המיובא נמכר במחירים גבוהים יותר מאשר בדובאי, כפי שצוין על ידי Stern.
בדיקות המזון הראשוניות בבאדן-וירטמברג עוררו חששות לגבי שוקולד דובאי, עם ממצאים של חומרים בלתי רצויים כגון חומרי צבע, אלרגנים, ושומנים זרים. "המכירות של המוצרים הנוגעים בדבר הופסקו עד לקביעה סופית של התוצאות, מכיוון שהם הכילו מזהמים הקשורים לייצור", על פי Die Welt.
כתבה זו נכתבה בסיוע חברת ניתוח החדשות אלקמיק.