נשים ג'ינג'יות מעניקות משמעות חדשה למונח "לוהט". מלבד המראה המרשים שלהן, לנשים בעלות שיער ג'ינג'י טבעי יש מספר הבדלים מעוררי קנאה בהשוואה לבעלות צבעי שיער אחרים, כך מגלים מחקרים חדשים.
פרופסור איירין טרייסי, סגנית הרקטור של אוניברסיטת אוקספורד, שיתפה בתוכנית Today של Radio 4 של ה-BBC תובנות מרתקות על אודות חווית הכאב. "כאב הוא סובייקטיבי, זו חוויה אישית שלא ניתן באמת להפוך לאובייקטיבית, זו תופעה יוצאת דופן בפני עצמה", הסבירה טרייסי ל-MSN. היא הוסיפה: "גביע הקודש הוא למגר את מה שאנחנו מכנים כאב רע, כאב כרוני, ולמעשה לטפל בו ברמה הנכונה ולהסיר את הסבל מהמטופלים. אתה לא רוצה להסיר את הכאב הטוב אבל אתה כן רוצה למגר את הכאב הרע".
"There's a dark side of pain."
— BBC Radio 4 Today (@BBCr4today) December 28, 2024
Professor Irene Tracey, Vice-Chancellor of the University of Oxford and a neuroscientist, explains why she is exploring the understanding of pain for her guest edit.#R4Today pic.twitter.com/wnNRKCltEM
במהלך הראיון, טרייסי חשפה ממצא מעניין במיוחד: "יש לעתים קרובות אמירה לגבי נשים עם שיער ג'ינג'י, לעומת אחרות, שיש להן בסיס גנטי שונה באופן שבו הן חוות את סף הכאב", כך דיווח הדיילי מייל. מחקרים מראים כי ג'ינג'ים, המהווים כ-2% מהאוכלוסייה, נושאים את הגן MC1R, הקשור לצבע השיער הייחודי שלהם ולרגישות למגע.
מחקר מאוניברסיטת מקגיל הראה כי נשים ג'ינג'יות עשויות לסבול עד 25% יותר כאב מאנשים עם צבעי שיער אחרים. מנגד, מחקר מאוניברסיטת אוסלו מצא כי הן דווקא חשות פחות כאב כאשר דוקרים אותן בסיכה, ממצא המדגיש את המורכבות של תחושת הכאב באוכלוסייה זו.
אך המחקרים לא הסתפקו רק בבחינת תחושת הכאב. מדענים מאוניברסיטת המבורג גילו כי נשים ג'ינג'יות חוות גם הנאה באופן שונה. המחקר מצא כי הן מובילות בשיעור האורגזמות (41%) ומקיימות יחסי מין בתדירות גבוהה יותר בהשוואה לנשים עם צבעי שיער אחרים. "המחקר מראה שהג'ינג'ית הלוהטת בהחלט חיה בהתאם למוניטין שלה," סיכם פרופסור ד"ר ורנר הברמל.