בעוד שעות ספורות, העולם נערך לחגוג את השנה החדשה 2025, כאשר מדינות שונות מתכוננות לקבל את פניה בדרכים מיוחדות ומרגשות. קיריבטי, מדינת האי באוקיינוס השקט, הייתה הראשונה בעולם להיכנס לשנה החדשה. המדינה בפני עצמה היא סיפור מרתק של גאוגרפיה ייחודית. המדינה, המורכבת מ-33 אטולים (מבנה טבעתי המצוי באוקיינוסים טרופיים), משתרעת על פני שטח עצום באוקיינוס השקט האקוודורי, בהיקף של כמעט 4,000 ק"מ ממזרח למערב ומעל 2,000 ק"מ מצפון לדרום. זהו מיקום גאוגרפי מיוחד המאפשר לה להיות הראשונה בעולם לחגוג את פתיחת השנה החדשה.

סיפורה של קיריבאטי כולל פרק מעניין בהיסטוריה הכרונולוגית העולמית. לפני 20 שנים, המדינה ביצעה שינוי משמעותי באזור הזמן שלה לאורך קו התאריך הבינלאומי, מה שהוביל לאירוע יוצא דופן בו ערב השנה החדשה של 1994 נחגג ב-30 בדצמבר. תוצאה מעניינת נוספת הייתה שהמדינה מהירה ב-26 שעות מהאי בייקר האמריקאי הלא מאוכלס, על אף שהיא קרובה יותר לחצי הכדור המערבי.

ניו זילנד, ובפרט אוקלנד, הייתה הבאה בתור לחגוג. העיר סימנה את כניסת 2025 בתצוגת זיקוקים מרהיבה במגדל השמיים האייקוני שלה. האיים הצפוניים והדרומיים נמצאים באותו אזור זמן, אך האיים צ'אתהם, הנמצאים 1,088 ק"מ מזרחית לאי הדרומי, היו 45 דקות קדימה וכבר החלו את החגיגות.

בישראל, המדינה תיערך לחגוג את השנה החדשה עם מסיבות וארועים בערים הגדולות כמו תל אביב, ירושלים, חיפה ועוד. מרכזי בילוי, מועדונים ומסעדות יקיימו אירועי חגיגות שנה אזרחית, עם אלכוהול אינסופי והרבה אנרגיות טובות לקבל את השנה הבאה עלינו לטובה, זאת כמובן תוך שמירה על אופייה המיוחד של החגיגה הישראלית - כשקוראים לערב השנה החדשה סילבסטר. אנחנו מקווים שלא יהיה גשם חזק מידי הלילה, כשנצא לבלות.

עוד הצטרפה לשנת 2025 היא אוסטרליה, ובמיוחד סידני, הייתה אחת החגיגות המרשימות ביותר. בדקות שלפני חצות, מונה לאחור הוקרן על גשר סידני הארבור, כשאלפים הצטרפו לספירה האחרונה של 10 השניות. ברגע שחצות הגיעה, מוזיקה רעמה ברחבי העיר וזיקוקים מרובים וצבעוניים הציפו את השמיים.

לכל מדינה ומדינה היו המסורות המיוחדות שלה לחגיגת השנה החדשה. בספרד, למשל, נהוג לספור 12 ענבים ולאכול אחד עם כל צליל פעמון בחצות - מנהג שהחל ב-1909 כשמגדלי גפנים באליקנטה ניסו להגדיל את מכירותיהם. בדנמרק, השלכת צלחות על דלתות השכנים נחשבת למחווה מייסדת מזל, וככל שיותר צלחות מושלכות, כך גדל המזל.

באמריקה הלטינית, צבע התחתונים שלובשים בערב השנה החדשה נושא משמעות: צהוב מביא עושר, אדום מביא אהבה. בפיליפינים, אנשים מקיפים את עצמם בעצמים עגולים כסמל למטבעות, לובשים בגדים עם נקודות ואוכלים ענבים - כל זאת כדי להבטיח מזל טוב ושפע בשנה הקרובה.

בבריטניה, לעומת זאת, מזג האוויר השפיע על החגיגות. שמונה אזהרות מטאורולוגיות הובילו לביטול אירועים חיצוניים, כולל החגיגה הגדולה ביותר בסקוטלנד - הוגמאנאי באדינבורו, ותצוגת הזיקוקים השנתית בבלקפול. אולם בלונדון, למרות המעקב אחר תחזית מזג האוויר, האירוע השנתי צפוי להתקיים ולמשוך אלפים.