בית המשפט לענייני משפחה בחיפה דחה תביעה של גבר שביקש פיצויים לאחר שבת זוגו ביטלה את חתונתם המתוכננת. הסיבה המפתיעה: דווקא סירובו שלו לחתום על הסכם ממון הוא שהצדיק את ביטול החתונה.
הסיפור התחיל כשהצדדים, בני העדה האתיופית, החלו את מערכת היחסים ביניהם. האיש, שהיה אז נשוי לאחרת ואב לארבעה ילדים, והאישה, גרושה ואם לשניים, ערכו טקס נישואין מסורתי כבר לפני כעשר שנים, חודש בלבד לאחר שהכירו. "בעדה שלנו הטקס הזה בונה את החיים ונשארים בני זוג. כולם יודעים שהיא נשואה לו והוא נשוי לה", העיד האיש בבית המשפט. בטקס, שנערך בנוכחות זקני העדה ובני משפחה, חתמו על חוזה נישואין והאיש העניק לאישה טבעת ו-5,000 ביר אתיופי.
במהלך השנים הבאות, בנו הצדדים חיי משפחה משותפים. הם התגוררו בדירת האישה, הביאו לעולם שני ילדים והאיש שימש כמפרנס העיקרי. לאחר שהאיש התגרש מאשתו הראשונה, החלו בני הזוג בהכנות אינטנסיביות לחתונה כדת וכדין. הם קיבלו היתר נישואין מבית הדין הרבני, שכרו אולם אירועים, הזמינו שמלת כלה, צלם והדפיסו הזמנות לאירוע.
אולם אז התגלע משבר. האישה דרשה מהאיש לחתום על הסכם ממון שיעגן את ההבנות הקודמות ביניהם, לפיהן דירתה תישאר בבעלותה הבלעדית. "אמרתי לו שכל עוד אין הסכם אני לא מתחתנת", העידה האישה. "הבית שייך לי. קניתי אותו יחד עם הילדים הגדולים שלי".
בעקבות ביטול החתונה, הגיש האיש תביעה להפרת הבטחת נישואין. הוא טען שהשקיע כספים בשיפוץ דירת האישה, סייע ברכישת דירתה החדשה, ונגרמו לו נזקים כספיים ועוגמת נפש מביטול החתונה. האישה מצידה הגישה תביעה נגדית בגין פגיעה בפרטיותה, בטענה שהאיש הפיץ סרטון אינטימי שלהם לאחר הפרידה.
השופטת שירלי רנר דחתה את שתי התביעות. לגבי תביעת האיש קבעה: "האיש הפר את בסיס ההסכמה בין הצדדים ונטע בלב האישה חשש כי ייטול ממנה ומילדיה את רכושה וכספה... נוכח הפרה זו זכאית הייתה האישה לבטל את הבטחת הנישואין". לגבי הטענות הרכושיות, קבעה השופטת כי האיש לא הוכיח את השקעותיו הנטענות בדירה.
בסיום ההליך חויב האיש בתשלום הוצאות משפט בסך 15,000 שקלים, והאישה חויבה בתשלום 5,000 שקלים הוצאות בגין תביעתה שנדחתה.