מדענית מזון חשפה לאחרונה את המאכלים שהיא נמנעת מלצרוך בשל הסיכון הבריאותי הגבוה הטמון בהם. המומחית, המפרסמת תחת שם המשתמש @hydroxide, שיתפה בסרטון טיקטוק שלושה מאכלים שהיא לעולם לא תאכל בשל הסיכונים המשמעותיים לבריאות.

@hydroxide Foods I AVOID as a food scientist PART 2 Computer can you give me a printout of oyster smiling? #foodscience #foodscientist #rawoysters #norovirus ♬ Gangnam Style - syllable-lyrics by touchie

המאכל הראשון שעליו התריעה הוא נבטים חיים. על אף שהיא מודה כי לעתים צורכת אותם, היא הסבירה כי מדובר במזון בסיכון גבוה מאוד. לדבריה, החיידקים "אוהבים" את הסביבה החמה והלחה שבה גדלים הנבטים. המומחית הדגישה כי אלא אם הנבטים מבושלים היטב, אין לאכול אותם, במיוחד אלה המגיעים טריים.

נבטים חיים (צילום: אינגאימג')
נבטים חיים (צילום: אינגאימג')

המאכל השני שהמדענית נמנעת ממנו הוא המבורגר בקר שאינו מבושל היטב. היא מקפידה תמיד להזמין המבורגר עשוי היטב בשל אופן הכנת הבשר. המומחית הסבירה כי בעת ריכוך מכני של הבשר וחיתוכו, כל חתיכה קטנה נגועה בחיידקים כמו אי-קולי (אשריכיה קולי) או סלמונלה עלולים להתפשט בכל הבשר הטחון.

המאכל השלישי הוא צדפות חיות. המדענית הזכירה התפרצות נגיף הנורו-וירוס גדולה שאירעה בחודש האחרון, שם נדבקו אורחים רבים לאחר צריכת צדפות טריות. לדבריה, הבדיקה היחידה לבטיחות צדפות היא בדיקת מי הדיג שמהם הן נאספו, כאשר כל דבר במים - כולל הפרשות - יכול להגיע אליהן.

המבורגר  (צילום: אינג אימג')
המבורגר (צילום: אינג אימג')

הסטטיסטיקות מדאיגות: כ-48 מיליון אמריקאים סובלים ממחלות הנגרמות ממזון מדי שנה, מתוכם כ-128,000 מאושפזים בבתי חולים, ו-3,000 אף מתים. הזיהומים הנפוצים כוללים סלמונלה, טוקסופלזמה, ליסטריה, נורווירוס ואי-קולי, כאשר נורווירוס משפיע על אחד מכל 15 אנשים בשנה.

משרד החקלאות האמריקאי (USDA) ממליץ לנקוט אמצעי זהירות כגון: שטיפת ידיים ומשטחים בתדירות גבוהה, הפרדה בין מזונות, בישול למדויק של המזון בטמפרטורות המתאימות, שימוש במד חום ולבסוף, קירור מיידי כדי למנוע הידבקות במחלות.

צדפות (צילום: אינגאימג')
צדפות (צילום: אינגאימג')