גודל חזה הוא אחד המאפיינים הבולטים אצל נשים, וכל אישה הייתה רוצה להיות שופעת. עם זאת, זה לא תלוי בנו, כי החזה מושפע ממגוון רחב של גורמים כולל גנטיקה, תזונה, משקל, מדד מסת גוף (BMI), רמת כושר וגיל. מחקר חדש שפורסם באתר הסטטיסטיקות העולמי World Population Review מציג תמונה מקיפה של גודל החזה הממוצע במדינות שונות בעולם, כאשר הנתונים מראים הבדלים משמעותיים בין אזורים גיאוגרפיים שונים.

המחקר מגלה כי המדינות המובילות בגודל החזה הממוצע הן ארצות הברית ובריטניה, שתיהן עם מידת קאפ של C ו-BMI של 29.0 ו-27.1 בהתאמה. אחריהן מגיעות ונצואלה וקולומביה עם מידת קאפ B-C (BMI 26.9 ו-26.7), שוודיה והולנד גם הן עם B-C (BMI 25.4 ו-25.3), וקנדה (B-C, BMI 26.7). את רשימת המובילות משלימות גאורגיה (B, 27.7), אוסטרליה (B, 26.8), בוסניה והרצגובינה (B, 25.3) ושוויץ (B, 23.8).

מעניין לציין כי ישראל, עם BMI ממוצע של 27.1, דומה לזה של בריטניה, מציגה תמונה שונה לחלוטין עם מידת קאפ ממוצעת של AA. נתון זה ממחיש כי למרות שקיים קשר בין BMI לגודל החזה, גורמים נוספים כמו גנטיקה משחקים תפקיד משמעותי.

איפה ישראל נמצאת במדד החזה העולמי? (צילום: World Population Review)
איפה ישראל נמצאת במדד החזה העולמי? (צילום: World Population Review)

מערכת המדידה של חזיות היא מורכבת ומשתנה בין מדינות. קיימות לפחות שש מערכות מדידה שונות בעולם, כאשר חלק מהמדינות משתמשות באינצ'ים ואחרות בסנטימטרים. המספר במידה מייצג את היקף בית החזה מתחת לשדיים, בעוד שהאות מייצגת את גודל הקאפ, הנקבע על פי ההפרש בין מדידת ההיקף המלא ביותר של החזה (בקו הפטמות) למדידת תת-החזה.

חשוב להבין כי לא כל המידות בתוך אותו קאפ זהות בנפחן. לדוגמה, חזייה במידה 32C קטנה משמעותית בנפח מחזייה במידה 42C, למרות ששתיהן מידת קאפ C. זאת בשל ההבדל בהיקף בית החזה. החוקרים קבעו את הממוצעים על סמך נתוני מכירות של חזיות במדינות השונות.

הנתונים מראים מגמה ברורה: גדלי החזה הגדולים ביותר מרוכזים באירופה וצפון אמריקה, בעוד שבאפריקה ודרום מזרח אסיה נמצאים הגדלים הקטנים ביותר. מומחים מסבירים כי הבדלים אלה נובעים בעיקר מגנטיקה ואורח חיים. נשים באזורים עם ממוצע נמוך יותר נוטות להיות קטנות יותר בכלל ולנהל אורח חיים פעיל יותר, מה שמשפיע על מסת הגוף הכללית וגודל החזה.

מידת הקאפ משתנה ממדינה למדינה (צילום: אינגאימג')
מידת הקאפ משתנה ממדינה למדינה (צילום: אינגאימג')

חשוב לציין כי גודל החזה אינו קבוע ויכול להשתנות בהתאם למחזור החודשי, הריון והנקה. המחקר מדגיש כי אין קשר בין גודל החזה לבין מספר הלידות ליום, שיעורי הנקה או הערכות לא מדעיות לגבי יופי נשי במדינות שונות.

למרות היקפו הרחב של המחקר, יש לציין כי הוא אינו כולל את כל מדינות העולם. לדוגמה, נורבגיה, שעשויה הייתה להימצא בין המובילות לצד שכנותיה הנורדיות כמו שוודיה, הולנד ושוויץ, לא נכללה במחקר.