בריטניה נמצאת במצב של כוננות מוגברת בעקבות עלייה חדה במקרי וירוס שמקורו בסין. כך מדווח העיתון "דיילי סטאר". הווירוס, שזוהה לאחרונה כ-HMPV, החל להתפשט בפרובינציות הצפוניות של סין מוקדם יותר החודש, מה שהוביל את המדינה לנקוט באמצעי חירום. תמונות ופוסטים ברשתות החברתיות חשפו מציאות מדאיגה - מחלקות בתי החולים מלאות בילדים צעירים ופעוטות הסובלים מתסמינים דמויי-קוביד, כולל חום, שיעול וכאבי גרון.

דיווחים בתקשורת המקומית הראו תמונות של אנשים עוטי מסכות בבתי החולים, כאשר עיתונאים ציינו שהמראות מזכירים באופן מצמרר את תחילת מגפת הקורונה ב-2019. כבר בשיא ההתפרצות בסין, מחקרים הצביעו על כך שה"מחלה המסתורית" כבר הגיעה לחופי בריטניה - והממצאים אכן אוששו זאת.

הנתונים מסוכנות הבריאות והביטחון הבריטית מצביעים על מגמה מדאיגה. שיעור הפוזיטיביות של וירוס המטאפנאומו-וירוס האנושי (hMPV) עלה ל-4.9%, כאשר בקרב בני 80 ומעלה השיעור מגיע ל-7.3%. מתוך 7,826 דגימות שנבדקו, התוצאות מראות על התפשטות משמעותית של הווירוס, מה שהוביל את הרשויות להמליץ לאזרחים לשקול עטיית מסכות פנים.

מצב החירום במערכת הבריאות הבריטית (NHS) משתקף בפוסט שפרסמה המנכ"לית, אמנדה פריצ'ארד, ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר). היא כתבה: "קשה לתאר במילים עד כמה קשה כרגע לצוותים שלנו בקו החזית. אנחנו מאוד מודאגים מהמחיר שהשפעת ווירוסים אחרים גובים מהמטופלים שלנו ומהשירותים בכל ה-NHS. לא רק שהצוותים מתמודדים עם רמות גבוהות של הגעה למיון וקריאות אמבולנס, הם גם מטפלים באנשים חולים מאוד שאושפזו וזקוקים לטיפול מיוחד".

פריצ'ארד הוסיפה שבמהלך ביקורה במחלקת המיון השבוע, היא הייתה עדה לחמלה ולמיומנות יוצאות דופן שהפגין הצוות למרות הלחצים החריפים, וציינה שזוהי תמונת המצב בכל רחבי המדינה. מערכת הבריאות נערכת להתמודדות עם המצב באמצעות מערכת של אירועים קריטיים לניהול ומעקב אחר הלחצים, הגדלת מספר המיטות ביחס לשנה שעברה, ופיתוח שיטות עבודה חדשות המאפשרות טיפול ביתי.

לסיום, פריצ'ארד הדגישה את חשיבות שיתוף הפעולה מצד הציבור: "הציבור יכול גם לתרום את חלקו - אנא פנו לעזרה כשאתם זקוקים לה. אנחנו מעדיפים לראות אתכם מוקדם יותר כשקל יותר לטפל בווירוסים, מאשר מאוחר יותר כשזה קשה יותר".